Solid norsk AOR


Zelbo «In My Dreams»
Frontiers

Zelbo er Da Vinci- og Memoria Avenue-tangentist Dag Selboskars nye lekegrind, og med seg i bandet har han trommis Sturla Nøstvik, vokalist Frode Vassel – som mange har sett i Åge Sten Nilsens The Show Must Go On – og Wonderworlds Ken Ingwersen på gitar og bass. Sammen skaper gutta melodisk musikk.

Når tittelsporet innleder «In My Dreams» skjønner man fort at Selboskars tangenter på mange måter er i førersetet når Zelbo innfinner seg i AOR-ens verden, men samtidig er det også plass til Ingwersens gitarer. Vassel har på sin side en stemme som er riktig god til å formidle de fine melodiene.

Den første soloen er det Selboskar som står for, men han overlater etter hvert plassen til en god gitarsolo, og dette er en formel som benyttes flere steder på plata. De fremtredende tangentene gir ofte det hele et ganske polert sound, men låtmaterialet og vokalen kler dette godt.

Musikken er fengende og lettfattelig, slik som i førstevideoen «Fortune And Fame», og her tilfører Ingwersen en melodiøs solo. Det løfter seg så enda et hakk med video nummer to, den ultrafengende «Phoenix Rising», der det er luftig og lett i versene mens refrenget sitter godt i øregangene. Underveis tas det hele også ned, med piano fra Selboskar, før en smårøff gitarsolo åpenbarer seg.

Som så ofte før utmerker Ingwersen seg på gitaren også i Zelbo, og han riffer liv inn i den sterke «Waiting For The End», men det handler altså mye om tangenter i forskjellige former. Det nevnte pianoet får dermed enda mer plass i «Heads Down», mens orgelet får en mer dominerende rolle når vi opplever litt tyngre syttitallsinspirasjoner i «Get Up And Get Over It».

Dette i kontrast til balladen «Wild Young And Free», der både pianoet og synthene kommer i fokus. På balladesiden gjør så «Beautiful Flyaway» seg enda bedre. Dette er fin melodiføring. Det treffes også godt i balladen «Small Town Girl», der Ingwersen får lagt noen riktig melodiske gitarlinjer.

Albumet avslutter også med det litt roligere når det igjen blir en del piano i «Every Little Thing», der synthene også er melodiske. Som en helhet er «In My Dreams» ei riktig god plate, med trivelige låter som plasserer seg godt innenfor AOR-genren.

Jan Dahle

Reklame
Solid norsk AOR