Et redusert band


New Drama «Fantasized»
Norske Albumklassikere

Da Drama ble splitta i to gikk fire av gutta videre som New Drama, og kvartettens første album var «Fantasized», som så dagens lys tidlig på høsten 1984. Vi snakker her om en ujevn affære, som sliter med å leve opp til tidligere bravader.

Det er rett og slett litt intetsigende der «Tropical Eyes» innleder albumet, men den påfølgende «The Stranger» byr på gode elementer, og den løfter seg når gitarene slipper til og det blir litt tyngde i lydbildet. Det er likevel noe halvveis over guttas pop her, og i «Annie» drukner eventuelle vokalmelodier i et produksjons- og lydmessig kaos. Sverre E. Henriksens knottskruing er med det ikke alltid på bølgelengde med låtmaterialet.

Tidvis treffes det likevel godt, slik som i balladen «You Are The One», der pianoet danner mye av basisen for fine melodilinjer. Videre er albumavslutteren «Time To Say Goodbye» melodisk og god, der gitarene tilfører det litt mer organiske. «Dynamite» fungerer også ganske bra med sitt oppløftende uttrykk. «Fantasy Girl» er på sin side riktig god i versa, men låta dør rett og slett litt når vi er fremme ved refrenget. Dette understreker på en måte det litt halvveise som ligger over «Fantasized».

«Mrs. Junipher» er helt OK, og man aner Supertramp-elementer i «Stay The Night», uten at det blir helt treff, selv om en orgelsolo fungerer. «Silly Little Willy» blir heller svak, og plata byr rett og slett på en del anonyme låter, produsert med et tidsriktig lydbilde bestående av blant annet synther og synth-trommer. Sånn sett var tankegangen riktig her, men sluttresultatet når ikke helt opp.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Et redusert band