Lava-vokalistens solodebut


Eldøen «Welcome Into My Heart»
Norske Albumklassikere

Året er 1985, og Lava-vokalist Egil Eldøen slipper sin solodebut i form av «Welcome Into My Heart». Her går bergenseren for et rent pop-uttrykk, og samtidig det mindre finurlige enn hva moderbandet kunne by på. Resultatet er litt variert, men helhetlig snakker vi om ei god plate.

Når «Watching Eyes» innleder albumet handler det om synthbasert åttitalls glad-pop, og her innledningsvis blir det kanskje litt for søtt, men straks «Stay By Me» følger er Eldøen inne på riktige stier. Her er det et mer moderat uttrykk, produsent Svein Dag Hauges gitarer vies litt plass, og det melodimessige sitter godt, mens produksjonen er langt fra så anmassende som i skivas åpningskutt.

Det gis også god plass til det melodiske elementet i platas balladeaktige tittelspor, mens «Desire» plasserer albumet trygt inn i sin popmessige tidsepoke. Det fungerer uansett aller best når Hauge får legge litt gitarer, slik som i den George Keller-komponerte «Blackout» og den gode LP-avslutteren «Ready For Rock’n Roll». Ofte ellers blir det ganske glatt, hvilket fungerer når låtene er sterke nok, men et spor som «The Light» blir litt for mye av en lettvekter, selv om Eldøen synger flott.

Duetten med Anita Skorgan, «We’ll Make It», er derimot lettbeint åttitalls-pop som sitter riktig godt. Dette er også et høydepunkt på plata, mens den påfølgende «Don’t Play That Song», med dominerende koringer i et litt retningsløst refreng, ikke helt når opp. «Watch That Girl» er på sin siden en liten humørspreder mot slutten av skiva. Det hele avsluttes for øvrig med det opprinnelige bonussporet fra CD-utgivelsen, «Sweet Romancer», der Hauge også slipper godt til med gitarene. Med det har Egil Eldøen levert ei ganske god plate, som står fast i sin tid.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Lava-vokalistens solodebut