Med en smak av fremtiden


Suicide Bombers
Oslo, Rock In
6/11-2021

Ganske nøyaktig to år etter at Suicide Bombers sist sto på Rock In-scena er kvartetten tilbake i hjembyen, etter at pandemien har ført til flere utsettelser. Dermed er nok også både bandet og fansen sultefora på de gode konsertopplevelsene, og for å gjøre det hele litt ekstra spennende har Chris Damien Doll og hans mannskap bestemt seg for å urfremføre et par smakebiter fra det kommende albumet.

Suicide Bombers innleder uansett konserten slik de gjorde før pesten tok over, og det sparkes dermed godt i gang med «Murder Couture» og «Let’s Rock’n Roll». Den energiske utløsninga fra scena er relativt høy, men så stopper det litt opp når gitarist Stevie Teaze må stemme gitaren etter et litt ublidt møte med Doll. Med den sterke «Ready For Tonight» styrer bandet seg så inn på riktig bane igjen.

Den første av kveldens to nye låter er «You Better Believe It», som er middels kjapp og viser gode tendenser. Det er uansett den andre av ferskingene, «Out Of Love», som sitter best, der Teaze innleder med litt solospill, og det etter hvert viser seg at dette er ei fengende låt som sitter umiddelbart. Dette lover bra for albumet med planlagt utgivelse mot slutten av 2022.

Scena på Rock In gir ikke bandet mye tumleplass, og når Teaze, Doll og bassist C. Slim står på rekke i front, der gutta som flankerer frontmann Doll korer, er det rimelig trangt om plassen. Samtidig er scena så dyp at du knapt får med deg at trommis Lyle Starr – ikke noe slektskap til Ringo – sitter langt der bak et sted. Det er liten tvil om at gutta hemmes noe av dette, men Teaze klarer i det minste å by på noen klassiske gitaristposeringer mens han slenger ut fine soloer.

Utover i konserten serveres det en god meny bestående av blant andre «Planets Collide», «Madman» og en ypperlig «Worlds Without End». Det er godt driv underveis, og «We Don’t Negotiate With Terrorists» er riktig energisk i siste del. Suicide Bombers leverer altså bra, og da kan man leve med at man begynner å bli lei av «reklamesnuttene» som til tider spilles av mellom låtene.

Med «Bladerunner (Tokyo Nights)» løfter bandet det opp mot en ny topp før «Princess Socialite» setter punktum for kvelden, og med det har Suicide Bombers levert en god konsert som på bra vis har oppsummert historien så langt, samtidig som vi har fått et innblikk i fremtiden.

Jan Dahle

Reklame
Med en smak av fremtiden