Jim og damene


Jim Peterik & World Stage «Tigress – Women Who Rock The World»
Frontiers

Jim Peterik har kommet opp med et nytt konsept for sitt World Stage når han nå har involvert en mengde kvinnelige gjesteartister, men ellers handler dette om det etter hvert velkjente. Peterik har nemlig nok en gang levert ei rekke melodibaserte låter, mens venninnene tilfører sitt.

Ikke er det kun vokalister Peterik har henta inn heller, for der Kate French byr på sangen i det smådramatiske og litt James Bond-aktige åpningssporet, «Tigress», legger også Jennifer Batten gitarer. Dette er særdeles vellykka der det også krydres med Abigail Stanshmidts fele, samtidig som det rytmiske også spiller en vesentlig rolle.

Det følger på med det litt lettere, og på en måte mer ordinære, når Chloe Lowery tilfører litt country-snert på det vokalmessige i den riktig fengende «Prom Night In Pontiac». Dama returnerer for øvrig senere på albumet for å synge den uptempo rockeren «Music In The Aire». En del av gjestene dukker altså opp flere ganger, og Cathy Richardson gjør ikke mindre enn fire innhopp.

På to av disse finner vi også en returnerende Batten på gitar, og Richardson viser seg først på «Living For The Moment», der tempoet senkes litt. Batten setter også sitt preg på «Full Moon Crazy», som er albumet på sitt minst melodiske, men småtøff vokal fra Richardson tilfører en viss råskap som løfter låta. Richardson deler videre vokalen med Kimi Hayes i «The Best In Us».

Hayes gjester så i balladen «Walk Like Royalty» – der strykerne er en del av lydbildet – mens Lindsay Kent gjør «Dear Life» og vi finner Marine Lacoste i «Stronger At The Broken Places», der Batten nok en gang tilfører sine seks strenger.

Videre stiller Chez Kane opp i den gode «A Capella», mens Rosa Laricchiuta er på plass i den ultrafengende og smått popa «Against The Grain». Produksjonsmessig er dette også godt, der vi slipper unna lydveggen så alt for mange av dagens plater byr på. Her låter det rett og slett klassisk melodisk rock/AOR, med klare hint til åttitallet. Det helt vesentlige er uansett at Peterik nok en gang byr på solide og catchy låter.

Det er også et bra spenn på materialet, der «Strong Against The Wind» – igjen med Kate French bak mikrofonen – er en fin ballade, og her tilfører for øvrig Joel Hoekstra god gitartraktering. Janet Gardner bidrar også på ei roliglåt når hun åpenbarer seg i «Lazarus Heart», der den akustiske gitaren hinter mot «Stairway To Heaven».

Mer midtempo er det med «Taller», der Leslie Hunt står for sangen, og triveligheten ligger over det hele. Hunt er også dama som har fått æra av å avslutte «Tigress – Women Who Rock The World» når balladen «Brave Is Beautiful» – med Mindi Abairs saksofonsolo som ekstra krydder – setter punktum etter 16 låter og 72 minutter med riktig god melodiøs musikk.

Jan Dahle

Reklame
Jim og damene