Billys jul


Billy Idol «Happy Holidays»
Dark Horse

Det er ikke til å komme utenom at da Billy Idol opprinnelig slapp «Happy Holidays» i 2006 var plata en liten skuffelse. Man hadde sett for seg ei juleskive som skulle videreføre den fantastiske «Yellin’ At The Xmas Tree» fra det sterke «Devil’s Playground»-albumet, men i stedet for tøff julerock fikk vi høre Idol croone seg gjennom i all hovedsak klassiske julesvisker. Siden den gang har «Happy Holidays» uansett vokst på undertegnede, og nå foreligger albumet i ny versjon.

Det er for det meste multiinstrumentalist Brian Tichy som backer Billy på de ofte nedpå og akustiske versjonene vi her får oppleve av julesanger som «Silver Bells», «Silent Night», «White Christmas», «God Rest Ye, Merry Gentlemen» og en småjazza «O Christmas Tree». Tangentist Derek Sherinian tilfører også sitt her og der, mens supergitarist Steve Stevens var fraværende på den opprinnelige plata.

Nå er det stokka om på låtrekkefølga, tre kutt er luka bort – inkludert Billy Idol-originalen «Christmas Love» – og det er lagt på ett nytt spor. Dette gjør uansett ikke så mye fra eller til når det kommer til plata som en helhet.

Det innledes muntert med «Frosty The Snowman», og det er for så vidt interessant å høre gamle Billy gjøre noe som er såpass langt unna det mer standardiserte rockeuttrykket vi kjenner ham for. I tillegg til de tradisjonelle sangene byr Billy for øvrig på sin egen «Happy Holiday», som fungerer helt fint mellom det velkjente.

Med «Here Comes Santa Claus» økes tempoet noe, men den tøffe rockeren Billy Idol er fortsatt fraværende. Det nærmer seg likevel rock’n roll med «Santa Claus Is Coming To Town», «Jingle Bell Rock» og «Run Rudolph Run» – albumets røffeste spor – og Tichy legger elektrisk gitar i en fin «Winter Wonderland».

På denne ferske versjonen av «Happy Holidays» er det altså lagt på ett nytt spor, og det er den Idol-komponerte «Oh Christmas Day», der også Steve Stevens bidrar. Uten at dette heller rocker hardt får man her mer en bandfølelse, og med det noe som det er litt mer trøkk i. Dette er et greit tillegg for de som ønsker å kjøpe albumet på nytt, og for de som ikke har noe kjennskap til «Happy Holidays» kan dette være et godt alternativt akkompagnement til julemiddagen.

Jan Dahle

Reklame
Billys jul