Vi vil ha mer


Billy Idol «The Roadside EP»
Dark Horse

EP-er føles stort sett som halvferdige produkter, som i all hovedsak kun etterlater seg en trang til å høre mer. Det blir som middagen som brått avsluttes etter kun en liten forrett. Når det gjelder Billy Idol har den mannen uansett et så lavt produktivitetsnivå at vi vel skal være lykkelige for at det kommer hele fire nye låter kun sju år etter mannens forrige album.

Med seg på laget har Billy blant andre gitarist Steve Stevens og produsent Butch Walker, og sammen har gutta kommet opp med en musikalsk sprikende EP, der det åpner melodisk og rocka i «Rita Hayworth». Det låter selvfølgelig umiskjennelig Idol straks mannen finner veien frem til mikrofonen, og låta har et godt driv. Videre får Stevens lagt inn noen signaturelementer underveis. Dette er godkjent.

Skivas beste spor er uansett «Bitter Taste», der det roes ned, og tankene dras mot «Sweet Sixteen». Dette er den følsomme Idol, og melodiføringa er flott, samtidig som det også bygges litt opp underveis. Her har vi ei låt som understreker at rockeren Billy Idol kan være på sitt ypperste også når han legger barskheten til side.

«Baby Put Your Clothes Back On» er også av det litt snillere slaget, der det er en pop-snert over refrenget, mens gitarene har ørsmå elementer av country i seg. «U Don’t Have To Kiss Me Like That» ligger på sin side mer i et mellomsjikt, der det er hint av «Rebel Yell»-albumet, og rock’n roll-inspirasjonene viser seg underveis når gitarene får rive litt fra seg. Samtidig er det god plass til de kvinnelige koristene i refrenget.

Alt i alt har Billy Idol kommet opp med fire gode låter, som selvfølgelig etterlater denne lysten til å høre mer, og samtidig føles det som om materialet her kunne vært et godt utgangspunkt for et fullt album.

Jan Dahle

Reklame
Vi vil ha mer