Strålende feiring


Gamma Ray «30 Years Live Anniversary»
e-a-r

Gamma Ray benytta fjorårets nedstenging til å feire seg selv med en streaming-konsert, og her kunne tyskerne by på en god gjennomgang av ei 30 år lang karriere. Underveis dukka også originalvokalist Ralf Scheepers opp. Hele begivenheten er nå ute på LP/BD og CD/DVD.

Det sparkes i gang med speed metal i form av «Dethrone Tyranny», der Kai Hansen og Frank Beck deler på vokalen. Samtidig åpenbarer det seg en full sceneproduksjon, så selv om det er minimalt med publikum tilstede i den store hallen spares det ikke på noe. Bandet byr da også på fullt øs fra første stund, mens det etter hvert serveres uhøytidelig mellomsnakk.

Gutta moderer seg et lite hakk når det følges på med «New World Order», men når Gamma Ray inntar scena handler det uansett om metal. Det er likevel plass til det litt dynamiske og småepiske når «Avalon» hentes fra Gamma Rays foreløpig siste album, 2014s «Empire Of The Undead», og dette er Gamma Ray på sitt ypperste.

«Master Of Confusion» fremviser så bandet fra den uptempo og melodiøse siden, og det hele er upåklagelig fremført. Både lyd- og bildeproduksjonen er også god, og dermed gir «30 Years Live Anniversary» deg 100 gode minutter foran TV-en, selv om man savner ei låt eller to fra «Somewhere Out In Space». «Land Of The Free» er derimot representert med sikkerstikkene «Rebellion In Dreamland» og tittelsporet.

I siste halvdel av konserten handler det så mye om bandets to første album, «Heading For Tomorrow» og «Sigh No More», og med det entrer Ralf Scheepers scena. Dermed løfter også det vokalmessige seg, og der Hansen og Beck har delt på sangen så langt, regjerer Scheepers alene i front mens tempoet er høyt og gitarene melodiske i «Lust For Life».

Beck kommer inn og gjør duett med Scheepers i «One With The World», og dermed opplever vi noe av det samme som Hansen er involvert i med dagens Helloween, der både nye og gamle vokalister løfter hverandre frem. Gutta roer det videre litt ned med «The Silence», mens episke «Heading For Tomorrow» er et naturlig høydepunkt fra Scheepers’ tid i bandet.

Det blir også plass til to låter fra «Power Plant», og tangentist Corvin Bahn får et øyeblikk i spotlighten med pianoet under «Armageddon», mens «Send Me A Sign» er konsertavslutteren. Med det har Kai Hansen og hans menn også feira seg selv på best mulig vis under de rådende omstendighetene.

Jan Dahle

Reklame
Strålende feiring