Country på Club 7


Jan Dahlen & The Shotgun Riders «Dirty Denims And Hungry Hearts»
Norske Albumklassikere

Jan Dahlen & The Shotgun Riders gjorde seg litt bemerka på åttitallet, men gjengens eneste album var liveplata «Dirty Denims And Hungry Hearts». Denne ble spilt inn på Club 7 tidlig på høsten i 1983, og der kunne Dahlen og hans medskyldige by på sin form for outlaw country.

Dahlen har skrevet tre av albumets 13 spor, mens resten er henta fra countryens vide verden. Det hele er relativt bra fanga på tape av tekniker Geir Knudsen og produsent Nils B. Kvam, der det settes en god standard med kassegitar, piano og et godt komp i «Shotgun Rider» (Blue Jug), samtidig som Lynni Treekrem stikker seg frem som korist og sologitarist Bent Patey også viser seg frem.

Det låter smårøft, og det er dermed ikke snakk om et polert liveopptak, men det fungerer bra der Dahlen-originalen «Life Is A Party» byr på det temposterke. Litt roligere, med mer sjelfull vokal, blir det så i «Tennessee Whiskey» (David Allan Coe). Dette sitter godt, og når det følges på med blant andre «Pick Up Truck» (Jack Tempchin), «Too Drunk (To Remember)» (Carlene Carter), melodisk country i form av «Cowboy Peyton Place» (Doug Sahm) og balladen «A Fool Such As I» (Hank Snow) blir «Dirty Denims And Hungry Hearts» ei god plate. Riktignok kunne redigeringa vært mer sømløs, men musikken sitter i all hovedsak bra.

Det gjøres et poeng av at Dahlen har skrevet «Part Time Love», og den siste originalen er «Country Music And Big City Life» – med god orgelsolo fra Arne Sæther – og om disse ikke er skivas sterkeste spor sitter de godt mellom coverlåtene. Det hele avsluttes med klassikeren og høydepunktet «Mammas Don’t Let You Babies Grow Up To Be Cowboys» (Ed Bruce) og uptempo country i form av «Truck Driving Man» (Terry Fell).

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Country på Club 7