Sterk oppfølger


Bjørn Christiansen «Starfighter»
Norske Albumklassikere

Aunt Mary-gitarist Bjørn Christiansen hadde solodebutert i 1979 med «B.C.», og to år senere var tiden inne for album nummer to under eget navn, «Starfighter». Her legger østfoldingen seg på ei litt tyngre linje enn på forgjengeren, og med seg som backing har han solide navn som Sveinung Hovensjø, Thor Andreassen og Brynjulf Blix.

Gitarene slår mer mot deg når tittelsporet innleder «Starfighter» enn de gjorde på «B.C.», og samtidig legger Christiansen seg på ei småproga linje i denne instrumentalen. Riktig så fortreffelig er det også, der alle instrumentalistene får vist seg godt frem, og gitarene selvfølgelig spiller hovedrolla på ypperlig vis.

Skiva inneholder tre instrumentaler til, og her byr Christiansen først på balladen «In My Heart Forever», der gitaristen viser sine mer følsomme sider. Dette i kontrast til en litt hyper «B.B.S.T.», der vi nok en gang får oppleve kompgutta i sitt ess, samtidig som Blix får lagt en god orgelsolo. Albumavslutteren «Space Travel» er også en oppvisning i instrumental leveranse.

De resterende fire spora er vokallåter, og i «New York City» kombineres gitarer, et godt groove og god melodibruk på sterkt vis. Også her får Hovensjø godt spillerom. Det er så litt småjazza i «Midnight Flyer», og igjen lar man seg overbevise av suveren instrumentering, samtidig som det også er lagt litt vekt på koringene.

«Easy Money» er mindre rocka i gitaruttrykket, hvilket setter de andre instrumentene mer i fokus, så selv om dette er ei soloplate fra en gitarist handler det ikke om en ren egotripp. Det siste vokalkuttet, «Nowhere To Go», er småseigt, med syttitalls tungrock-orgel, og naturligvis henter Christiansen frem rivende solospill også her.

Dette er et album du trenger.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Sterk oppfølger