Et midlertidig farvel


Alex «Always»
Norske Albumklassikere

Med sitt femte album, «Always», tok polsknorske Alex i 1983 et midlertidig farvel med platekarriera. Med seg denne gangen hadde hun først og fremst produsent Eirik «The Norwegian» Wangberg, som også har skrevet det meste av materialet sammen med arrangør Wlodek Gulgowski.

Det er pop det handler om når «For Your Love» innleder «Always», men akkurat det er da også å forvente. Det er tidvis litt ABBA over dette, og Lasse Johnson legger en liten gitarsolo underveis. Det blir så enda litt mer lettbeint og groovy når «Bebop» følger, mens tittelsporet – der også korist Alix Wangberg er involvert som låtskriver – ligger i balladeland. Låtmessig er alt dette bra.

Det litt ABBA-aktige returnerer i «There Is A Feeling In Me», og her er det også litt mer tempo. Balladen og singelen «I Love Warszawa» setter så stemmen til Alex i fokus, der det tas helt ned på det riktig følsomme, og solopartiet består av munnspill. Dette i kontrast til den uptempo og synthbaserte «Dream Boy (Big Shot)», som er godt forankra i åttitallets pop.

Også den gode «Passion Flower» er produksjonsmessig veldig av sin tid, og det samme må sies om plata som en helhet. Låtmaterialet er fengende, og det er litt mer rocka i «All Night», der Svein Gundersen er komponist. Bård Svendsen dukker så opp på komponistsiden i den avsluttende balladen «In All Sincerity», og med det tar «Always» seg godt i havn.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Et midlertidig farvel