Riktig god pop


Creation «Blue Sky»
Norske Albumklassikere

Med Creations andre album, «Blue Sky», løfter Muffe og Gækki seg et nivå fra forgjengeren, og resultatet er glimrende pop. Både låtmaterialet og produksjonen sitter veldig bra, og som tidsreise tilbake til det gladeste av all musikktiår fungerer dette ypperlig.

Per Kristian Indrehus og Geir Olav Bøkestad har skrevet alt materialet på egenhånd, mens produsent Ulf Wahlberg har skrudd det hele inn i et særdeles tidsriktig sound. Dette blir umiddelbart opplagt når den rytmebaserte «Don’t Give It Up» innleder albumet. Denne singellåta er riktig god, der perkusjonsbruken skaper litt ekstra liv.

En annen vinner er tittellåta, som også var en av platas singler, og her blir det litt ekstra plass til Marius Müllers gitarer. Skiva er uansett i all hovedsak synthbasert pop av sin tid, selv om det altså dukker opp litt gitarer underveis. På musikersiden bidrar ellers blant andre bassist Kjetil Fluge og trommis Stein Inge Brækhus.

Det varieres mellom det litt uptempo i «Dream Of Tomorrow» og neddempa ballader, slik som «Candle Of Life» og «After The Rain». Det som gjøres er på ingen måte direkte originalt, men skal du drive med pop handler det først og fremst om å komme opp med fengende låter, som igjen produseres godt, og på «Blue Sky» gjøres alt dette riktig.

«I’m Going Up» er midtempo, og groovet er godt, mens vokalbruken nok er inspirert av Michael Jackson. «Beach Song» og «Another Train» faller inn i samme gata, og dette er rett og slett lettfattelig åttitalls-pop, med melodiøser synther, som ikke forsøker å fremstå som annet enn musikk som skal lokke frem det gode humøret hos lytteren.

I det hele tatt er «Blue Sky» ei solid pop-plate, der finalen kommer i form av «Love», som er regelrett glad-pop. Liker du åttitallets lettbeinte pop er «Blue Sky» dermed er sikker vinner.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Riktig god pop