Gammelt forsidenytt fra Halden


Front Page «Qualified»
Norske Albumklassikere

Det var et livlig rockemiljø i Halden på tidlig åttitall, og mye av dette var basert rundt Claes Neeb og New Noise Records. Front Page skulle da også debutere på nevnte etikett, men da tiden var inne for albumdebuten i 1981 var bandet plukka opp av Mellow Madness, der Prudence-trommis Kaare Skevik var tungt involvert. Det er da også Skevik som produserer når Front Page legger sin rock på tape.

Det er rimelig rett frem rock det handler om når Front Page setter i gang med «Summernight Sensation», og gutta har et visst fokus på det melodimessige. Mer uptempo er det på sin side i «Scarface», der man kan ane The Clash-inspirasjoner i dette sporet som er Front Page på sitt mest punka.

Når bandet plukker frem coverlåter gås det i mer overraskende retninger der Paul Ankas «Diana» er først ut, mens haldenserne senere på plata henter «I Don’t Know How To Love Him» fra «Jesus Christ Superstar». Sistnevnte er rocka opp med ok hell, mens førstnevnte heller mot reggae. Videre bys det på en uptempo versjon av Small Faces’ «Shalla-Lalla-Lee», og dette sitter bra.

Reggae-elementet dukker også opp i «What’s The Matter With Me?», men så befinner vi oss tross alt i 1981, da ethvert norsk album tilsynelatende måtte bestå av minst ett reggae-inspirert spor. Bandet er ellers veldig gitarbasert, og Stein Ramberg er innom studioet blant annet for å gi bandet en ekstra gitardytt.

Spor som «Do The Cat Jump» og den avsluttende «Take A Ride» – der soundet utvides med munnspill – viser at de unge gutta ikke er like solide hele veien, men i hovedsak er «Qualified» et godt album. Vokalist Morten Milde har riktignok sine begrensninger, men han fungerer innenfor bandets rammer av rock.

Platas tittelspor består av en miks av akustisk gitar og forsiktig elektrisk riffing, og dette tilfører et litt popa preg, samtidig som det understrekes at Front Page ikke var for enspora i tankegangen.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Gammelt forsidenytt fra Halden