Tidvis suverent


Jon Eberson Group «City Visions»
Norske Albumklassikere

Etter storsuksessen med «Jive Talking» i 1981 fulgte Jon Eberson Group på med «Polarities» det påfølgende året, og produktiviteten ble opprettholdt da bandet i 1983 slapp «City Visions». På dette tredje albumet byr Eberson og hans mannskap naturligvis på mer musikk i grenseland mellom jazz, pop og rock.

Jon Eberson Group er i sitt ess innledningsvis på «City Visions», der blåserne utvider soundet i «This Is Your Life». Samtidig har produsent Jan Erik Kongshaug nok en gang skrudd frem et flott lydbilde, og man kan ane elementer som drar tankene mot Toto, men dette er selvfølgelig mer jazza enn som så.

Det følges på like solid med «My Mind’s On You», og her viser bassist Geir Holmsen seg godt frem i ei låt som smyger seg avgårde i et behagelig tempo, der Eberson videre byr på enkel og effektiv sologitar. Enda mer groovy blir det så i «We Were The Ones», der Holmsen etter hvert viser seg fra en ganske funky side.

Så langt har «City Visions» vært suveren, men herfra og utover blir det ikke like engasjerende. Det er naturligvis aldri noe å si på instrumenteringa ellers Sidsel Endresens vokal, men låtene faller en del inn i et jazza balladelandskap, slik som «When You Don’t Believe», og selv om dette låter fint nok matcher det ikke det mer «rocka» uttrykket til Jon Eberson Group. Det faller også noe igjennom i den litt masete «Second Hand», der mye handler om Atle Bakkens orgel. Trommeslager Bjørn Jenssen kommer på sin side litt ekstra i fokus i den gode «Friday Afternoon».

Holmsen fortsetter uansett å basse flott i låter som «In A Pessimistic Mood», «Visions» og «Potential Love Song». Grex Vocalis tilfører videre krydder på «How Come», noe også Tore Brunborg og Nils Petter Molvær gjør utover på plata med sine blåseinstrumenter. Alt dette er med på å gjøre «City Visions» til en gjennomført produksjon, til tross for at man ikke lar seg rive like mye med av alle komposisjonene.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Tidvis suverent