Album nummer to


Lumbago «Cabaret Marzipan»
Norske Albumklassikere

Det ble kun to album fra Lumbago, og den siste av disse fullengderne er «Cabaret Marzipan». Plata ble sluppet i 1981, og fulgte «Alt Og Litt Ekstra». Her byr bandet på et variert knippe låter, som den gang ble putta inn i nyveiv-båsen.

«Tanta Mi Rapper I Supermarkedet» er albumets definitive vinner, der et gitarriff driver låta fremover, samtidig som dette er fengende. Senere på skiva tilfører riffing fra gitarist Thanasis Zlatanos gode elementer til andre albumhøydepunkter som «En God Dag I Dag» og «I Gata Der Du Bor».

«Cabaret Marzipan» er nok uansett litt mer ujevn enn forgjengeren, og «Bare Deg Jeg Tenker På» faller igjennom der refrenget blir for gjentakende. «Pene Jenter» er derimot et godt spor, som igjen understreker at Lumbago kunne være veldig melodibasert, samtidig som det også finnes småeksperimentelle partier i låta, og trommis Trond Armand Larsen får lekt seg litt som perkusjonist.

På siste del av plata viser Lumbago seg så fra en mer kompromissløs side i «Lumbagoid» og den avsluttende «Totalklaustrofobi». Dette i kontrast til et mer moderat uttrykk i «Natt», der Zlatanos finner rom til å legge en melodisk solo. Gitaristen snakker seg for øvrig gjennom deler av «Sammen Igjen» – der det etter hvert tilføres litt musikalsk dramatikk i ei for det meste rolig låt – men ellers er det Morten Jørgensen som leverer et særprega vokaluttrykk på «Cabaret Marzipan».

For å skape den totale variasjonen kommer bandet så opp med den neddempa «Eva», der rytmeboksen spiller en hovedrolle, samtidig som synthen også er fremtredende i et spor som på en måte bare svever avgårde. Sluttkonklusjonen er at Lumbago har levert nok et godt album, som er ei interessant musikalsk reise.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Album nummer to