Drammensvaluta


TuriStene «Hard Valuta»
Norske Albumklassikere

Ole A. Sørli og hans Notabene Records var en ikke ubetydelig brikke i norsk musikkbransje på første del av åttitall, da selskapet signerte seg til triumf med blant andre Dollie og Ole I’Dole. Drammensbandet TuriStene ble ikke en like stor suksess, og kvartettens korte historie inkluderer kun ett album, «Hard Valuta». Nå er skiva for første gang tilgjengelig på CD.

Sørli viste seg som en god produsent på plater med ovennevnte artister, og han har kommet opp med et relativt tidstypisk sound når han har skrudd knotter på «Hard Valuta». Videolåta «Fri» innleder for øvrig albumet, og her åpenbarer TuriStene seg som et band i poprock-gata, med new wave-inspirasjoner.

Den påfølgende «Gråt Ikke Mer» sitter uansett bedre, der tempoet økes og det er småfunky elementer å spore, samtidig som melodibruken er god. Her er det godt driv, og dette svinger det av. Trommis Pete Tollefsen legger inn en del gode fills, noe han også gjør når orkesteret følger på med «Skyldig», der også bassist Ove Nestaker får godt spillerom, hvilket han også får i «allsangpartiet» til «Satan Vik Fra Meg».

I front har vi vokalist og gitarist Tor Berg – senere Tor Coward – mens Espen Blattmann også spiller på seks strenger. Gitarene er ikke ofte av typen som slår mot deg, og i «Putta I Bås» er det på mange måter kompet man merker seg mest, mens gitarene er nødvendig krydder for å skape den gode helheten.

Variasjon er også nødvendig for helhetens skyld, og balladen «Hvor Langt» er med på å tilføre allsidighet, mens den sterke «Voldtatt» er bandet på sitt mer funky. Mer gitarbasert er det når gutta byr på «Lediggang», og her fremstår TuriStene på riffsiden som et hardrock-band, mens det blir mer plass til sologitar i «Mye Mer Å Gi». Det hele avsluttes med instrumentalen «1:23», og etter den kan man konkludere med at TuriStene har levert et godt album i form av «Hard Valuta».

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Drammensvaluta