Veien mot The Monroes


Broadway News «Banco»
Norske Albumklassikere

Etter to album gikk Broadway News i oppløsning, men Lage Fosheim dro ikke lenge etter i gang en helt ny versjon av bandet. Dermed kom også Eivind Rølles inn på laget, og om ikke bandet skulle vare mye lenger, var grunnlaget for fremtiden dermed lagt når Broadway News i 1981 slapp «Banco».

Fosheim har produsert, og vokalisten har også skrevet brorparten av låtmaterialet. Dette med varierende hell, og selv om den innledende «Lilly» har potensial, faller den igjennom grunnet et for uryddig arrangement. Når det så bærer over i calypsoens verden i «Rio» oppstår det et muntert uttrykk, men også dette uten at man som lytter helt lar seg overbevise.

Det sitter bedre når den roligere «Kjærlighetens Tilskuer» følger, men det er likevel et godt stykke igjen til vinnerformelen som skulle skape storsuksess to år senere. Det er også noe uforløst over låter som «Hold Deg Frisk» – med fremtredende bruk av trompet – og «Skal Snart Komme Hjem», mens det sydlandske og calypsoprega sitter bedre i «Joggefeber».

«Ta På Meg» og «Manuella» er videre låter som faller i samme fella som albumets åpningsspor, der arrangement og produksjon kunne trengt litt innstramming. Når bandet velger å rocke mer rett frem i «Dronningens Reise» fungerer det derimot betydelig bedre, og «Oppbrudd» er på sin side en ballade som gjør seg ganske godt.

Låtene er i hovedsak korte, og hele 14 kutt skvises inn på 34 minutter. Resultatet er altså varierende, men «Ensomhetens Hus» og singelen «Morgenda’n Er Vår» – der sistnevnte igjen ligger innenfor dette calypsolandskapet – fungerer bra mot slutten av «Banco».

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Veien mot The Monroes