Den sterke oppfølgeren


Hole In The Wall «Rose Of Barcelona»
Norske Albumklassikere

Når Erik Møll etter fem år på reisefot stabler sammen en ny versjon av Hole In The Wall er han alene igjen fra gruppa som i 1972 slapp «Hole In The Wall», og med nytt mannskap kommer han opp med bandets andre og siste album, «Rose Of Barcelona». Igjen handler det om en form for country-rock, om enn i et utvida format, og med det musikk forankra i det tradisjonelle.

Fele og akustiske strengeinstrumenter drar lytteren med rett ut på den amerikanske landsbygda når «Ten Thousand People» innleder «Rose Of Barcelona», og denne uptempo låta setter en god stemning for plata. Det hele forandrer riktignok umiddelbart karakter når den seigere og bluesa «Hand In Glove» følger, men Hole In The Wall befinner seg like fullt godt innenfor en amerikansk musikktradisjon.

Trygve Thue har produsert bandet godt, og på alle måter løfter Hole In The Wall seg fra debuten. Møll har da også kommet opp med et solid knippe låter, i tillegg til at det er henta frem et par tradisjonelle låter i form av den uptempo «Charming Betsy», der det bys på heftig fingerspill, og den roligere «Rocky Road», med gode koringer.

I «Ride The Ridges» slipper den elektriske gitaren til, og rocker det hele opp, samtidig som korarrangementet tilfører liv. Også «Remnants Of Paradise» byr på en mer rocka side ved Hole In The Wall. Fløyte tilfører så en helt annen karakter til «Tug-O-War», og som på mye av debutplata er det rytmiske i stor grad mer innenfor perkusjonsbruk en ren tromming.

«Sleeping Lady Revealed» kombinerer akustiske gitarer med trekkspill som er som henta ut fra de franske fortauer, og resultatet er fint, samtidig som det understreker at Møll henter inspirasjoner fra flere av verdenshjørnene. Skivas tittelspor er nok et eksempel på dette, da vi musikalsk befinner oss i sydlige Europa, og om countryen uteblir, handler det dermed fortsatt om tradisjonsmusikk.

Det bærer uansett tilbake til den amerikanske landsbygda i «Sun Was Up», der kjapp strengeplukking på banjoen kombineres med fele, samtidig som det tilføres litt jodling. Rytmisk sett er «Waltzing On The Stars» selvforklarende, og selv om instrumenteringa er mye den samme som på plata ellers skapes det dermed litt ekstra variasjon. I det hele tatt har Erik Møll og hans Hole In The Wall kommet opp med et sterkt album når platekarriera får sitt punktum med «Rose Of Barcelona».

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Den sterke oppfølgeren