Rock i byen


Tornerose «Welcome To The City»
Norske Albumklassikere

Bergensbandet Tornerose slapp i 1980 «Welcome To The City», og dette albumet ble gitt ut mellom en del norskspråklige singler. Dermed hadde bandet på en måte et litt sprikende uttrykk, men på fullengderen – som nå er sluppet på CD for første gang – handler det om engelskspråklig rock.

I bandet finner vi blant andre vokalist Jørn Kalvik og bassist Eirik «Pytten» Hundvin, og musikalsk ligger kvartetten innenfor et melodiøst rockeuttrykk, og er sånn sett på vei inn i åttitallet når «Prisoners» innleder «Welcome To The City» på godt vis.

Det gynger godt i «A Real Rocker», som også byr på gode koringer, samtidig som tittelen forteller hvor bandet har plassert seg i det musikalske landskapet. Koringene er senere fremtredende i den mer popa «Jack From The Black», der også gitarsoloen sitter bra.

Produsent Ola Johansen har for øvrig skrudd frem et sound som ikke er utypisk for sin tid. Nevnte «A Real Rocker» gir også plass til munnspillsolo, mens den påfølgende «People All Over» er mye basert rundt trommis Magne Lundes rytmebruk. Munnspillet får videre god plass i den småfrenetiske rockeren «Down To Me», som er en god finale på albumet.

Låtene er i hovedsak skrevet av gitarist Per Fredrik Kjølner, og det varierer fra «I’d Rather Know», som ligger i balladeland, til det litt hardere i form av den uptempo «Circumstances» og «Gettin’ Ready», som låner godt fra syttitallets tungrock. Albumets tittelspor ligger på sin side i et mellomsjikt, og er ei låt som stikker seg litt ekstra frem.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Rock i byen