Akkompagnement til bylivet


Tramteatret «B-Bylivet Går Sin Gang…»
Norske Albumklassikere

«B-Bylivet Går Sin Gang…» er soundtracket til Tramteatrets tredje av fire TV-serier, «Hemmelighetene I B-By». Albumet bærer da også preg av å være nettopp et soundtrack, der det tekstmessige sånn sett er knytta opp mot seriens karakterer.

Det er først og fremst to låter som står igjen for ettertiden her, og det er «B-Bylivet Går Sin Gang» – sunget av Anders Rogg og Arne Garvang – og ikke minst den veldig gode «Velkommen Hjem Min Modige Kamelia», med et småmektig arrangement og Kine Hellebust på vokal. Til tider får man for øvrig en følelse av at «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» har vært en inspirasjonskilde, hvilket bandets kostymer også indikerer.

Musikalsk spriker det i alle retninger, og titler som «Tørr Stangselleri Blues» – der Magne Bruteig byr på stemmen – og «B-By-rock» er selvforklarende når det kommer til musikalsk uttrykk, selv om sistnevnte ikke er direkte hard i kantene. Vokalen er for øvrig godt fordelt mellom Tramteatrets medlemmer, som naturligvis spilte de aller fleste karakterene i «Halvsju»-serien.

Selv om temaet i serien var alvorlig nok ligger det mye humor over det hele, og bare tittelen på byen orkester, B-Bylaget Horn Og Pryl, sier en del om dette. Musikalsk leverer Tramteatret også bra, men materialet står seg ikke like sterkt som på «Back To The ’80’s». Akkurat det er muligens et resultat av at låtene er skrevet for nettopp å akkompagnere TV-serien.

Vi snakker likevel altså om ei ganske god skive, der låter som «Glad I Noen», «Morgengry» – med franskinspirert trekkspill – «Bare Jeg Får Kose Meg I Bingen Min», og den avsluttende korfremførte «Da Er Du Mann», fremviser Tramteatret fra flere sider.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Akkompagnement til bylivet