Et modent band


Drama «High Time»
Norske Albumklassikere

Drama slapp sin andre fullengder høsten 1983, og med «High Time» løfter bandet seg ett nivå fra debuten. Dette ble det siste albumet i denne perioden, før dramaet splitta bandet i to. Det er for øvrig fortsatt Nils B. Kvam som produserer, men han har klart å skru et bedre lydbilde, samtidig som låtmaterialet er godt.

Det låter riktig bra når tittelsporet innleder «High Time», og her grenser popen litt opp mot AOR. Samtidig er dette riktig så catchy, der også gitarene får bra spillerom. Med låter som «Don’t Stop» og «Hey Girl» opprettholder Drama den høye standarden, der det handler om ukompliserte låter. I hovedsak er det også snakk om korte spor, som er rett på sak.

Den akustiske gitaren ligger ofte bak vokallinjene, og dette er med på å skape et klassisk pop-preg. I «Heavenly Lady» finner så pianoet sin plass, og samtidig har Pete Knutsen kommet opp med et strykerarrangement, hvilket også gir dette et litt tidløst preg.

«On The Run» er særdeles fengende, og uten at Drama på noen måter gjør noe unikt treffer gutta pop-blinken på «High Time». «Don’t Tell Her On A Saturday» er videre nok ei midtempo låt med fokus på melodibruken. Det roes så helt ned med «Some Kind Of Wonderful», som med det er Drama på sitt aller mest følsomme. Kontrasten til dette blir det litt tyngre uttrykket i den gode «It’s A Hell Of A Night».

Et spor er derimot helt på viddene, og det er «Get Up And Go Away», som produksjonsmessig ramler helt fra hverandre. Det låter som om en demo er slengt inn mellom all den velproduserte popen, og dette gjør at femmer’n henger i en litt tynn tråd, men skiva ellers er rimelig solid.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Et modent band