Voksne pop-Anita


Anita Hegerland «All The Way»
Norske Albumklassikere

I 1983 har Anita Hegerland av naturlige årsaker tatt steget fra barnestjerne og inn i de voksnes verden, og hun leverer med «All The Way» pur pop som er ganske så typisk for sin tid. Det i seg selv er ikke overraskende når George Keller er på plass i produsentstolen.

Albumet innledes med «Your Love, My Goodbye», som er litt ABBA-aktig i melodiføringa. Lydbildet er pent, og det er ingenting å utsette på Hegerlands vokal. På komponistsiden finner vi her Philip A. Kruse og Rolf Løvland, og førstnevnte er en gjenganger på skiva.

Videre har Amund Enger skrevet «I’m Sorry», som også er ei låt som sitter godt, der saksofonen er med på å gi et tidstypisk preg. Med musikere som Svein Dag Hauge, Peter Ljung og Per Lindvall på laget er det håndverksmessige også naturlig nok på plass, hvilket sammen med Kellers produksjon gjør at dette låter flott.

«He» blir uansett litt halvveis, der det er helt nedpå, og Anita nærmest hvisker frem orda. Her blir det rett og slett litt stillestående, og sånn sett er dette platas lille nedtur. Da sitter det bedre på balladesiden med tittelsporet, der Hegerland gjør duett med Björn Skifs.

I den andre enden av uttrykksskalaen finner vi Hauge-komposisjonen «Hold Me», som bærer på noen Toto-elementer, der gitarene og tangentene blir godt kombinert. Samtidig er dette lett og fengende, der refrenget er enkelt og nynnbart. Også «Go Home» har et visst rockeelement, der gitarene sammen med tangentene tilfører litt tyngde i ei ellers melodisk låt. Dette blir et høydepunkt på albumet.

Coveren av Timi Yuros «What’s A Matter Baby» har tatt med seg en mengde sekstitallselementer inn på åttitallet, der koringene ikke levner noen tvil om hvilken tidsepoke låta stammer fra. Også dette fungerer bra for Hegerland, og det er i det hele tatt mye godt på «All The Way».

Også Sylvias «Nobody» er ei vellykka lånelåt, mens Kris Kristofferson/Rita Coolidge-duetten «Lovin’ Arms» har blitt til Hegerlands soloballade. Albumet avsluttes så med en levning fra et tidligere skrinlagt Hegerland-prosjekt når den Rodney C. Riley-komponerte og -produserte «What About Me» setter punktum. Sluttresultatet er et riktig godt album, med fengende og velprodusert pop.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Voksne pop-Anita