Skrittet opp til eliten


Big City «Testify X»
Frontiers

De norske melodiøse hardrockerne i Big City har kommet frem til sitt tredje album, og samtidig markerer dette inntredenen til bandets nye vokalist, Jørgen Bergersen. Resultatet er riktig godt.

Både gitarene og vokallinjene er veldig melodiske når «The Rush» treffer lytteren, men samtidig løper trommis Frank Nordeng Røe litt av gårde underveis, og med det tilføres det litt ekstra trøkk. Det samme må sies om «Winds Of The Road», som både byr på det litt proga og samtidig ligger innenfor en del av genrens tradisjoner. Big City handler tross alt om det melodiøse, og gitaristene Frank Ørland og Daniel Olaisen tilfører mye av dette elementet med sitt spill.

Også ferskingen bak mikrofonen gjør en solid jobb, og han er med på å løfte «Dark Rider» opp til et toppnivå for Big City. Det er nok uansett mye på gitarfronten bandet vinner, der både de melodiøse partiene og riffinga sitter veldig godt i «Testify», og samtidig legges det inn noen overraskelser fra Røe. Med det er ikke Big City alt for forutsigbart, selv om man selvfølgelig får den forventa balladen i form av «I Will Fall».

Uttrykksmessig legger kvintetten seg på et mellomsjikt i «Running Away», og dette blir riktig så vellykka. «Conception» er på sin side bygd opp rundt bruk av dynamikken mellom det neddempa og uptempo, mens «Heart’s Like A Lion» er Big City på sitt hardeste, og her tipper det litt over i metal. Med det leverer Big City også ei variert plate, og utvilsomt orkesterets beste utgivelse så langt.

Jan Dahle

Reklame
Skrittet opp til eliten