Tilbake til 1989


L.A. Guns «Cocked And Loaded Live»
Frontiers

I 1989 var L.A. Guns fremme ved sitt andre album, «Cocked & Loaded», og med det slapp bandet også klassikeren «The Ballad Of Jayne». Dermed nådde kvintetten på mange måter toppen med nevnte album, og da det oppsto en mulighet til å gjøre en konsert i Las Vegas på tampen av pandemiåret 2020, valgte L.A. Guns å gjøre dette albumet i sin helhet. Nå er opptaket fra denne kvelden ute på CD og LP.

Når «Slap In The Face» sparker i gang seansen låter det ikke mer enn helt greit, der produksjonen kunne vært bedre, samtidig som Phil Lewis ikke helt makter å overbevise innledningsvis. Det følges på med gode låter som «Rip And Tear» og «Never Enough», der albumet presenteres kronologisk, for et tydelig lite publikum.

Lewis kommer noe mer inn i det etter hvert, samtidig som «Cocked And Loaded Live» fremviser L.A. Guns i all sin råskap, men som livealbum blir dette uansett ikke mer enn OK. Som lytter får du naturlig nok få store overraskelser underveis, men det er selvfølgelig heller ikke meningen med en slik konsert/utgivelse. Gutta legger uansett inn en liten avstikker når de henter frem den energiske «Speed» fra 2017s «The Missing Peace».

Det svinger greit av «Malaria» og «Give A Little», der sistnevnte blir høydepunktet på plata, mens «The Ballad Of Jayne» fortsatt er ei fin låt. I siste del av konserten gjør det seg ganske godt med «17 Crash», mens den avsluttende «I Wanna Be Your Man» også er ei låt som står seg relativt godt mer enn 30 år etter utgivelse. Skal du høre dette materialet er det uansett bedre å gå for «Cocked & Loaded» enn «Cocked And Loaded Live».

Jan Dahle

Reklame
Tilbake til 1989