Svensk rockefellesskap


Crowne «Kings In The North»
Frontiers

Crowne er ei svensk supergruppe bestående av Alexander Strandell (Art Nation), Jona Tee (H.E.A.T.), John Levén (Europe) og Christian «Kicken» Lundqvist (The Poodles), og med seg har gutta i tillegg Love Magnusson (Dynazty) for å fylle ut med gitarsoloer. Resultatet er ikke overraskende melodiøs hardrock.

Det er i hovedsak Strandell og Tee som har skrevet låtmaterialet, og sistnevnte har også produsert «Kings In The North». Mannen legger da også både tangenter og gitarer, frem til Magnusson altså krydrer med gitarsoloer. På melodisiden sitter det godt med tittelsporet innledningsvis, samtidig som det er et småhardt sound som slår mot lytteren.

Tempoet økes i energibomba «Perceval», og lydbildet er ganske typisk for nåtiden, der det handler om det litt massive. Dette til tross er det også dynamikk i nevnte spor, men når gutta kjører på med «Sharoline» snakker vi om melodisk rock som sparker godt fra seg. Albumet som en helhet kunne nok også tjent på mer luft underveis, og straks «Set Me Free» tilfører det litt luftigere når da også Crowne sin topp.

Kombinasjonen av tangenter og gitarriff gir uansett godt driv i «One In A Million», mens Lundqvists tromming tilfører litt ekstra til «Sum Of All Fears». Det er i det hele tatt mye godt på «Kings In The North», men litt mer variasjon hadde nok vært på sin plass, selv om den avsluttende «Save Me From Myself» befinner seg i en slags balladeverden, samtidig som det riffes godt.

Jan Dahle

Reklame
Svensk rockefellesskap