Hemmes av Blacks stemme


Chalice Of Sin «Chalice Of Sin»
Frontiers

Rundt tusenårsskiftet ble et gjenoppstått Crimson Glory fronta av Wade Black, og siden den gang har vokalisten blant annet vært innom Seven Witches og Leatherwolf. Nå er mannen ute med et nytt prosjekt, Chalice Of Sin, og her handler det om klassisk heavy metal.

Produsent, låtskriver og tangentist Alessandro Del Vecchio setter sitt stempel på Chalice Of Sin når «Chalice Of Sin» innleder plata, og det smått symfoniske preget fungerer sammen med Martin Jepsen Andersens gitarer. Det stopper derimot opp når Black begynner å synge, for mannen har ikke en god stemme. Jo da, det er kraft der, men Wade er slitsom å høre på.

Det fungerer noe bedre når den litt mindre hardtslående «Great Escape» følger, og Wade med det kan roe det noe ned. Det samme gjelder i balladen «Through The Eyes Of A Child», der det neddempa uttrykket gjør at Wade holder seg i skinnet. Det er uansett ingen tvil om at vokalisten hemmer Chalice Of Sin, og dermed begynner det også å demre når det gjelder grunnene til at Crimson Glorys «Astronomica» ikke har blitt spilt her i huset de siste 20 åra.

Instrumentalt sett er det derimot en del godt på «Chalice Of Sin», og «Whisky», «Ashes Of The Black Rose» og «I Stand» kunne vært riktig gode med en annen stemme på toppen, for musikalsk er dette godkjent metal, og Andersen leverer også mye bra gitarer. På den annen side er det også en del anonymt på låtsiden, men nettopp det må kanskje Wade igjen ta en del av skylda for, siden han ikke har en stemme som makter å fremheve melodier. Sluttresultatet er et album som med nød og neppe klamrer seg til 3-ern.

Jan Dahle

Reklame
Hemmes av Blacks stemme