Sommer i Sogndal


Olav Stedje «Silje»
Norske Albumklassikere

Norske Albumklassikere har tidligere sluppet den glimrende debuten til Olav Stedje, «Ta Meg Med», på CD, og nå har tiden kommet for å reutgi sogningens fjerde album, «Silje». Skiva er nok ikke like sterk som nevnte debut, men Stedje har likevel kommet opp med nok en god utgivelse.

Det er produsent og gitarist Svein Dag Hauge som, i felleskap med Ivar Dyrhaug, har skrevet det meste av innholdet på «Silje», men skiva innledes med «Hengekøy», som er komponert av Vestlandsfandens Reidar Brendeland. Denne låta gjorde en del ut av seg den gang i 1984, og i dag bringer den fortsatt frem sommerfølelsen.

Også «Bli Med På Tur» tar for seg de slappe sommerdagene, og her er melodibruken riktig god, samtidig som produksjonen sitter bra. Produksjonsmessig befinner «Silje» seg uansett i sin tid, hvilket blir ekstra tydelig i «Er Det Verkelig Over» der synth-bassen og programmeringene setter sitt preg på uttrykket. Synth-bassen er også fremtredende i «Draumar».

«Kom Til Meg» er noe mer tidløs, der den akustiske gitaren er hovedinstrument over et streit komp, samtidig som Sigurd Køhn legger saksofonsolo. Videre er det muntert og uptempo når albumets tittelspor følger, der det også legges inn noen små country-elementer på gitarsiden.

«Eg Kjenner Alle Skjær» roer det ned til balladenivå, og «Syng Til Meg» er også av det litt roligere slaget, der det igjen handler om fin melodiføring. Samtidig setter synth-trommene igjen et solid tidsavtrykk på innspillinga.

Et høydepunkt på albumet blir «Sommarfugl», der Hauge slipper seg selv og gitaren litt mer frem i lydbildet. «Flamme» blir deretter et lite antiklimaks når den avslutter «Silje», men alt i alt er plata ganske god.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Sommer i Sogndal