Noe intetsigende


SNU «Bill. Mrk. SNU»
Norske Albumklassikere

SNU – eller Snill Norsk Ungdom, om du vil – besto av parhestene Erling Bonde og Tom Mathisen, samt Jan Rodahl. Visetrioen slapp først et konsertopptak, mens studioplata «Bill Mrk. SNU» ble den andre og siste skiva før gutta gikk hver til sitt.

Det må sies at SNU her faller mellom litt for mange stoler, og ender opp med å bli verken fugl, fisk, eller flygefisk. Melodiene er ofte for svake, mens humoren heller ikke helt sitter. Det hele blir dermed noe intetsigende.

Det innledes litt masete med «Bingodalen», der soundet utvides med blåsere. I hovedsak kreeres ellers albumets lydbilde mye av akustiske gitarer og piano, selv om det krydres med blåsere og strykere her og der. Låtene er i hovedsak skrevet av Bonde.

Mathisen tilfører på sin side noe godt med sine «Z-Sjøbein» og «Fuglen Svein», der han skaper noe av trivelighetsfaktoren han skulle ta med seg videre over i Prima Vera. Melodimessig er Mathisens låter også i hovedsak bedre enn Bondes, og Mathisens instrumental «Anne» fungerer også greit til sitt bruk.

Det er uansett god munterhet også over Bondes «Slankevise», «Med Lys Og Løkt» er godkjent, og «En Sommerdagh» er trivelig uhøytidelig. Motsetningene i både «Motsetninger» og «Den Lille Høye Mannen» er også småfestlige, så «Bill. Mrk. SNU» har sine relativt lyse øyeblikk, men uten at albumet som en helhet er videre minneverdig.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Noe intetsigende