Første og eneste akt


Act «September Field»
Norske Albumklassikere

Act var et av mange kortlivede band på åttitallet, og trioen rakk kun ett album, 1985s «September Field». Med seg på innspillingslaget hadde gutta blant andre Los Lobos’ Steve Berlin som produsent og Per Hillestad på trommer, og resultatet ble et fint album i poprock-gata.

På sitt beste er Act herlig fengende, noe som øyeblikkelig åpenbarer seg når den småspretne «Coming Closer» innleder plata. Gutta lener seg veldig mot det popa, men samtidig rockes det også litt mer når den sterke «Storyteller» følger. Her snakker vi om riktig god melodiføring i det som er albumets beste spor. Vi får videre fremtredende gitarsoloer her, hvilket også er tilfelle i den riktig gode «When You Find Love».

Det er en viss trivelighetsfaktor over låtmaterialet, og selv om et spor som «Restless» ikke er helt der oppe blant skivas beste kutt, faller Act aldri helt gjennom. Med «Can’t You See» og «She Did It» er Act så relativt uptempo, mens «Dream Talk» befinner seg i balladenes verden. «How To Win Friends» har på sin side noen country-elementer på gitarsiden.

Alt i alt er «September Field» altså ei fin plate, der tittelsporet avslutter seansen. Dette er nok ei god låt, der produsenten for øvrig byr på saksofonsolo. Om Act ikke på noen måte revolusjonerte musikkverdenen skapte bandet med sitt eneste album uansett ei hyggelig musikalsk reise.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Første og eneste akt