Lava-avlegger


P*S «High Fidelity»
Norske Albumklassikere

P*S var Per og Svein, og da nærmere bestemt Per Kolstad og Svein Dag Hauge. Det betyr at to blad Lava tydeligvis ikke syntes arbeidsmengden var stor nok da de i 1983 valgte å trå til med dette duoprosjektet. Disse ledende skikkelsene innen den norske studiomafiaen valgte så å hente inn folk som Janne Schaffer og Per Lindvall fra den svenske mafiaavdelingen.

Hauge og Kolstad har skrevet en håndfull komposisjoner hver, og omkring halvparten er instrumentaler. Det innledes uansett med ei vokallåt i form av «Saturday Night», der Lava-kollega Egil Eldøen gjør sitt første av tre innhopp på skiva. Stilmessig befinner vi oss i vestkyst-landskapet, og dette låter flott.

Det er naturligvis heller ingenting å utsette på fremførelsene, og produksjonen sitter godt i øregangene. Noen vil sikkert påstå at dette låter for pent, men det høres uansett akkurat så fint ut som denne typen musikk skal låte. Hauge krydrer selvfølgelig med noen gode soloer underveis på plata, mens Kolstad byr på piano. Dette blant annet i instrumentalen «Gloria», som mye baseres rundt saksofonmelodiene som legges av Glen Meyerscough, samtidig som det også er plass til orgelet.

Björn Skifs legger vokalen på balladen «(Time To Say) Goodnight», og det roes enda mer ned i instrumentalen «Just Like A Movie», der det hele blir stemningsfullt og godt. På det instrumentale plan blandes for øvrig Japan-inspirerte toner og kassegitar i «Coco».

Skivas rockelåt er den ypperlige «Telephone», der Hauges riff og solospill kombineres med Kolstads piano og Eldøens stemme. Dette i stor kontrast til den innledningsvis helt neddempa instrumentalen «The Seagull», der det mye handler om Kolstads piano. Etter hvert rockes det noe opp, og det blir et litt funky driv, samtidig som Hauge byr på flotte gitarer.

Albumets siste vokallåt er «Back Door Man», som først fremstår som en ren ballade, men som i refrenget får tilført betydelig mer liv via det småfunky, og denne dynamikken gjør dette til et riktig godt spor. Deretter kommer finalen i form av forsiktig gitarplukk i den litt svevende «Song For Lovers», der saksofonen er med på å sette stemninga. Med det flyter et riktig godt album ut i stillhet.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Lava-avlegger