I velkjente stryk 2


Dennis DeYoung «26 EAST: Volume 2»
Frontiers

Dennis DeYoung følger som forventa opp fjorårets «26 EAST: Volume 1» med del to av sin livshistorie, og nok en gang befinner mannen seg godt innenfor det velkjente Styx-vassdraget. Dermed leverer han igjen det fansen ønsker seg, på det som påstås å være DeYoungs siste studioplate.

Når «26 EAST: Volume 2» innledes med «Hello Goodbye» snakker vi ikke om en The Beatles-cover, men derimot et spor som flyter over av både musikalske og lyriske referanser til Liverpools store sønner. Utgangspunktet er dermed 1964, og i løpet av plata blir lytteren tatt med helt frem til nåtiden med den melodiøse «St. Quarantine». Nok en gang har da også Dennis DeYoung levert ei sterk plate, om enn et ørlite knepp under forgjengeren.

Kombinasjonen av gitarriff og DeYoungs tangenter skaper en ganske streit rocker i form av «Land Of The Living», og gitarene får i det hele tatt ganske stort spillerom utover på plata, for eksempel når «There’s No Turning Back Time» rockes opp i all sin prakt. Gitarene får naturligvis også god plass i «The Last Guitar Hero», der Tom Morello gjester på sologitar, og med det selvfølgelig setter et tydelig fotavtrykk.

«Your Saving Grace» befinner seg i den andre enden av skalaen der vi snakker om en ballade, innenfor et typisk DeYoung-landskap. Koringene er fremtredende, og dermed blir det litt småsvulstig, og pomp rock-elementene åpenbarer seg videre i blant andre «Isle Of Misanthrope».

Melodibruken i «Proof Of Heaven» er veldig i Styx-gata, og DeYoung har sammen med Jim Peterik kommet opp med nok et knippe sterke låter, som skaper ei helhetlig flott plate. I «Always Time» beveger så Dennis seg i Griegs pianoverden, der låta holder seg til det neddempa hele veien. Avslutningsvis tas man så med tilbake til «The Grand Illusion» i «Grand Finale», og med det har Dennis DeYoung levert varene igjen.

Jan Dahle

Reklame
I velkjente stryk 2