Forsinka release party


One Desire «One Night Only – Live In Helsinki»
Frontiers

Finske One Desire har to studioalbum på samvittigheten, og under fjorårets nedstenging ble det etter hvert funnet én anledning til å ta dette materialet med opp på scena foran et lite publikum. Resultatet av denne høstkvelden i Helsinki foreligger nå på LP, BD og CD/DVD som «One Night Only – Live In Helsinki».

I løpet av en time spiller gutta seg gjennom 12 låter melodiøs rock, der repertoaret er likt fordelt mellom bandets to album. Det innledes med «Shadowman» fra «Midnight Empire», som feires med et forsinka release party denne kvelden. Finnene løfter det så et hakk med den eldre «Apologize».

One Desire er ikke på noen måte i nærheten av revolusjonere genren, men orkesteret leverer bra når de her befinner seg foran et publikum, og låtmaterialet er jevnt over godt. Gitarist Jimmy Westerlund gjør også en god figur, mens resten av bandet er med på å gi den riktig fengende «Heroes» et godt driv.

Visuelt blir det litt for mye røyk på den lille scena, men samtidig klarer bildebruken å fremheve at dette er en intim setting. Når One Desire så innleder en balladesekvens med «This Is Where The Heartbreak Begins» slår det over i sort/hvitt, og frontmann André Linman byr på en fin gitarsolo. Deretter henter Linman frem kassegitaren for de neste to roliglåtene.

Når det er tid for å rocke igjen i konsertens siste del bys det blant annet på den gode «After You’re Gone», «Hurt» og den uptempo og småsymfoniske «Buried Alive». Dermed avslutter også One Desire en god konsert på bra vis, og konklusjonen blir at dette er en utgivelse fansen trenger. Ekstramaterialet er for øvrig noen minutter om innspillinga av «Midnight Empire».

Jan Dahle

Reklame
Forsinka release party