Ingwersen med venner


Kens Dojo «The Future Looks Bright»æ
Key Music

Elleve år har gått siden Wonderworld-gitarist Ken Ingwersen slapp det forrige Kens Dojo-albumet, «Reincarnation», og akkurat som den gang er også «The Future Looks Bright» fylt opp med gjestevokalister. Det vil si at blant andre Chesney Hawkes, Andrew Freeman og Åge Sten Nilsen bidrar med stemmeprakt.

Ken har skrevet musikken selv, mens noen av vokalistene har bidratt på tekstsiden. Sluttresultatet faller ikke overraskende inn i det melodiske rockelandskapet, der Åge Sten Nilsen legger stemme på det gode åpningssporet «I Wait For Nothing». Samtidig slår Ingwersen seg løs når det er tid for solo, men på rytmesiden kunne gitaristen kanskje vært litt mer rett i trynet.

Rasmus Andersen (Diamond Head) og Brandon Baumann synger henholdsvis «Raining Down» og den litt roligere «Touch The Sky», der førstnevnte låt byr på et mer svevende midtparti før det igjen er solotid. Ingwersen utfolder seg i det hele tatt godt på gitaren utover på skiva, og sistnevnte spor gir mannen en anledning til å være mer følsom i tonene.

I hovedsak er vokalistene nye i Kens Dojo-sammenheng, men Chesney Hawkes returnerer til balladen «Gone», og her byr hovedpersonen på en fin og melodisk solo. Jevnt over er også låtmaterialet godt, men ikke like sterkt som på «Reincarnation». Det treffes uansett veldig bra i den tyngre og tøffere «Just An Illusion», med Circus Maximus-trommis Truls Haugen bak mikrofonen. Denne står i kontrast til det delvis akustiske tittelsporet, der Ray Van D står for god sang i ei bra låt.

Last In Lines Andrew Freeman er blant vokalistene som har bidratt på tekstsiden når han entrer studioet for «Never Forget», der bassen tilfører et tungt groove, samtidig som tangentene og arrangementet løfter låta litt ekstra. Ken spiller for øvrig selv det aller meste av instrumenter på plata, utenom trommene.

Vi finner også to instrumentaler på «The Future Looks Bright», der «Longhaired Blues» gjør at man tenker litt i retning av Gary Moores «The Loner». Også «Cuarenta Dias» er en rolig og følsom instrumental, som legger seg fint i øregangene. Før vi kommer så langt er Scott Foster Harris siste vokalist ut i den godkjente «Sun Goes Down», og konklusjonen er at «The Future Looks Bright» er ei god melodisk plate..

Jan Dahle

Reklame
Ingwersen med venner