Gitarist med eksplosiv vokalhjelp


Erling Solem «Outside The Inside»
Dreamfarm

Erling Solem er en gitarist fra Bæverfjord som slapp sitt første album i 1994. Den gang handla det utelukkende om instrumentalmusikk, og mannens andre album het treffende nok «I Can’t Sing». Når vi nå skriver 2021 er derimot det instrumentale i stor grad skjøvet litt i bakleksa, der gitaristen nå har fått med seg TNT-vokalist Baol Bardot Bulsara på «Outside The Inside».

Albumet innledes med godt riffdriv i «Soldier Of Love», men Solem har kommet opp med låter som ikke utelukkende handler om gitarbriljering, selv om instrumentet altså er fremtredende i musikken. Det blir god plass til soloer, men først og fremst snakker vi om rockelåter basert på det melodiske.

I «From Inside» treffes det særdeles godt på melodisiden i ei låt som rett og slett har en pop-snert, og dette er «Outside The Inside» på sitt absolutt mest melodiske. Samtidig legges det inn noen mariachi-elementer som gir låta en overraskende twist.

Ut over dette består albumet av mye relativt streit melodiøs rock, og selv om melodilinjene og det tekstmessige gjerne blir litt enkelt, fungerer dette ganske bra. Balladen «Winter Love» viser Solem og Bulsara fra en sartere side, og igjen er det fengende og fint. «Family Man» er så litt småspretten av seg, og man aner hint av folkemusikk her og der på plata.

Solem distanserer seg uansett ikke helt fra det instrumentale, og i «Mette-Marit» og albumavslutteren «The Spruces And The Pines» handler alt om gitaren og fine melodilinjer. Vi snakker altså ikke om shredding, men mer om det følsomme.

«Let’s Rock» byr på seigere riffing, samtidig som det legges inn melodiøse gitarlinjer, og tempoet økes noe i midtpartiet. Også «On Hold» baseres mye rundt gitarriffet, og Solem byr i det hele tatt på en del gode riff på albumet.

Jan Dahle

Reklame
Gitarist med eksplosiv vokalhjelp