Sweet og Guns i metal-prosjekt


Sunbomb «Evil And Divine»
Frontiers

Sunbomb er et nytt prosjekt som kombinerer Stryper-vokalist Michael Sweet og L.A. Guns-gitarist Tracii Guns, og her går gutta i en tyngre retning enn man kanskje skulle forvente. Presseskrivet lover da også et metal-album, med doom-inspirasjoner.

Det er uansett relativt energisk når det er brukbart tempo i det «Life» åpner «Evil And Divine», men uten at man lar seg fengsle av Sweets vokallinjer. Guns får på sin side slått seg løs på solosiden, før duoen følger på med det mer dooma og tydelig Black Sabbath-inspirerte i «Take Me Away». Her blir vi stilmessig tatt med tilbake til det herrens år 1970.

Det veksler da også mellom det dooma og det litt mer temposterke utover på plata, der «Better End» blir et høydepunkt med sine taktskifter. Sunbomb har uansett et problem i at låtene i stor grad mangler det lille ekstra for å gripe tak i deg, og det er Sweets tidligere nevnte vokallinjer som ikke er minneverdige nok. Dermed blir dette lett forglemmelig, selv om Guns byr på gode saker utover på platas elleve spor.

«Stronger Than Before» er blant låtene som stikker seg litt frem, og da spesielt i de mer gyngende partiene, og den seige «World Gone Wrong» er også godkjent. Tempoet er så på sitt høyeste i «Born To Win», og her gir den nesten punka energien liv til låta. Kontrasten fra denne er stor til balladen «Been Said And Done», men også her er det Guns’ bidrag som sitter klart best. Sunbomb spenner uansett over nesten hele metal-spekteret, men dessverre uten å bli mer enn helt ok.

Jan Dahle

Reklame
Sweet og Guns i metal-prosjekt