Med hjerte for rock


Heart Of Mary «Greetings From Stuckville»
Norske Albumklassikere

Blant utgivelsene til Norske Albumklassikere dukker det nå og da opp band man aldri kan huske å ha fått med seg eksistensen av, og Kongsvinger-kvartetten Heart Of Mary er et slikt orkester. I ettertid har man derimot hørt om forfatter Levi Henriksen, som var bassist i nevnte rockeband.

«Greetings From Stuckville» var Heart Of Marys eneste fullengder, og albumet ble sluppet i 1989. Her hører vi et band som forholder seg til rimelig streit rock, med et visst fokus på melodibruken, og uten på noen måte å revolusjonere genren leverer gutta ei ganske god plate.

Det er et relativt lett rockeuttrykk som åpenbarer seg når «Hard Times In Kingdom Come» innleder plata, og selv om vokalist Denis Decay har sine begrensninger fungerer dette fint. Tempoet økes noe når skivas tittelspor følger, men uten at gutta slår lytteren i trynet der lydbildet er ganske luftig i deler av låta. Gitarist Anders Bøhnsdalen stikker seg likevel frem med både riff og soloer, men uten å overkjøre resten av bandet.

«Song About Us» innledes så med et litt The Who-aktig akustisk parti, men drar seg så over i det mer typiske poprock-utrykket vi finner i mye av Heart Of Marys musikk. Det varieres uansett noe, og senere på albumet lar gutta seg inspirere av både The Doors og Creedence Clearwater Revival, med fremtredende orgelbruk fra Johnny Enger, i «The Book Of America».

Det lånes videre fra Chuck Berry i «Mozart Never Did The Duckwalk», og det er country-elementer i «Another Morning With Country Music», der Oddbjørn Sjøli fyller inn med steelgitar. I «Albert Einstein Never Lived In My Hometown» bys det så på banjo, hvilket selvfølgelig tilfører munterhet.

«Land Of Twilight» og «Happy Judgement Day, Baby» er på sin side rett frem rock, og dette er et felt som tydeligvis er komfortabelt for Heart Of Mary. Litt mer nedpå blir det med det seigere preget i «Harbour Hotel», der Bøhnsdalen etter hvert får godt med spillerom. «Don’t Go Back To The World» er på sin side bandet på sitt mest popa, hvilket også fungerer godt.

På sitt mest energiske er gutta i den uptempo «Big Cities», der trommis Kai Tønnessen også kommer i fokus. Alt i alt var nok Heart Of Mary uansett litt for ordinært til at bandet klarte å stikke seg frem i musikkjungelen for 32 år siden, men «Greetings From Stuckville» er uansett ei hyggelig plate.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Med hjerte for rock