Kort og effektivt


Pink Floyd «Live At Knebworth 1990»
Pink Floyd Records

Pink Floyds luksusfelleboks «The Later Years 1987-2019» ser ut til å plukkes fra hverandre bit for bit, og nå slippes «Live At Knebworth 1990» som separat CD og LP. Man hadde selvfølgelig håpet på en lignende utgivelse som «Delicate Sound Of Thunder», der også DVD og BD ble gjort tilgjengelig utenfor boksen, men dessverre er det kun lyddelen som slippes av denne veldedighetskonserten fra sommeren 1990.

Deler av Pink Floyds konsert denne kvelden har vært ute på CD, LP, VHS, og etter hvert DVD og BD siden 1990. Dette sammen med utdrag av opptredenene til blant andre Paul McCartney, Genesis og Status Quo. Først i forbindelse med nevnte boks ble Pink Floyds komplette sett gjort offisielt tilgjengelig.

Det er en relativt standard innledning på denne i underkant av timelange konserten når det åpner med «Shine On You Crazy Diamond», og som alltid låter det rimelig upåklagelig når Pink Floyd inntar ei scene. David Gilmours gitarer er en nytelse, og i det hele tatt er dette ren fornøyelse, der Candy Dulfer for anledningen trakterer saksofonen. Samtidig sitter man selvfølgelig der og helst vil ha med seg det visuelle også.

Det følger på med «The Great Gig In The Sky», der originalvokalist Clare Torry gjør en sjelden opptreden med Pink Floyd. Videre er det korte settet rimelig opplagt, og selvfølgelig betydelig mindre spennende enn på «Delicate Sound Of Thunder». Det er like fullt lite å sette fingeren på når udødelige klassikere som «Wish You Were Here» og «Money» står på programmet. På et slikt arrangement skal selvfølgelig massene tilfredsstilles.

«Sorrow» er uansett et gledelig tilskudd til det helt opplagte, og denne «A Momentary Lapse Of Reason»-godbiten er som alltid en gitarlekegrind. Avslutningsvis stikker også Michael Kamen innom for å legge tangenter på «Comfortably Numb» og «Run Like Hell», og med det samles litt flere av de som gjorde «The Wall» elleve år tidligere. Alt i alt er «Live At Knebworth 1990» ei udiskutabelt solid skive, men uten DVD/BD føles den likevel litt overflødig da «Delicate Sound Of Thunder» som livealbum gir så mye mer.

Jan Dahle

Reklame
Kort og effektivt