Trøndersk svanesang


The Kids «Sønner Av Norge»
Norske Albumklassikere

Etter storsuksessen med singelen «Hun Er Forelska I Lærer’n» og albumet «Norske Jenter» i 1980 slapp The Kids sin andre, og siste, plate i 1981. Skiva bar tittelen «Sønner Av Norge», og var på alle måter en naturlig fortsettelse for trønderbandet. Nå er skiva ute på CD for første gang.

The Kids var nok et mer rocka band enn kvintetten fikk vist frem på debuten, men med «Sexy» som åpningsspor på «Sønner Av Norge» er rockepreget absolutt tilstedeværende. Det handler om Torstein Flaknes gitarer, inkludert en riktig god solo, og samtidig er det melodimessige veldig godt. Dette er ei av bandets virkelige topplåter.

Det er uptempo og småenergisk når «Rock’n Roll Radio» følger, mens gitarriff og piano kombineres på fint vis i «Tannlegeskrekk». Produsent Eirik Wangberg gir i det hele tatt gitarene god plass i lydbildet, og sånn sett får Flakne bra med spillerom på plata, og da også på solosiden. Det er likevel også slik at tangentist Arild Samstad finner sin plass, for eksempel i platas tittelspor, der det påpekes at også norsk rock holder mål.

Det dukker opp riktig fine gitarlinjer i balladen «Tre Små Ord», der Dag Ingebrigtsen synger litt hviskende. Det rolige innleder også «Populær», som forteller om veien fra skolelei til rockestjerne, etter hvert med et mer rocka uttrykk. Denne er nok rimelig selvbiografisk. Også «Skoletrøtt» byr på en historie om hvor tøft livet bak skolepulten kan være.

Ungdomslivet beskrives også i «Tenåring», som er nok ei god låt. «Sønner Av Norge» er da også helhetlig ei veldig god plate, om enn ikke like sterk som forgjengeren. Bandet treffer uansett nok en gang med en ballade om ensomhet og knust hjerte når «Tårer» kommer sent på skiva. Det avslutter så med et visst tempo og «Stål I Ben Og Armer», som nok står igjen som The Kids’ svakeste låt.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Trøndersk svanesang