En duo har slitt seg


Creation «The Real Thing»
Norske Albumklassikere

Etter en den gang mye omtalt navnedisputt slo de tidligere Drama-medlemmene Per Kristian «Muffe» Indrehus og Geir Olav «Gækki» Bøkestad tilbake som Creation – resten av Drama fortsatte som New Drama – og «The Real Thing» var duoens første album da skiva ble sluppet høsten 1984.

Det er lettbeint synthbasert pop det handler om når gutta har dratt til England for å spille inn «The Real Thing» med produsent M. Guy Fletcher, som også har skrevet tekstene til Indrehus og Bøkestads musikk. Med på laget er også blant andre Fletchers nevø, Dire Straits’ Guy Fletcher.

Når «Don’t Stop Me Now» innleder «The Real Thing» bys det et lydbilde som drar lytteren direkte tilbake til en musikalsk epoke som er enten elsket eller hatet, for dette låter så åttitall som overhodet mulig. Synth-popen har gjort sitt inntog, og denne gode låta er nærmest så «syntetisk» som det er mulig å bli. Låtmessig treffes det uansett godt, og dette innledningskuttet er blant platas sterkeste spor.

Det løfter seg uansett litt med det mer dramatiske arrangementet, og det litt røffere uttrykket, i «Is There Anyone There?». Også «Creation» vinner mye på det mindre standardiserte arrangementet, som gir liv til låta. Låter som «Street Without A Name» og «Now» blir derimot litt vel sukkersøte, men på sitt beste kommer Creation uansett veldig bra ut av plata. Den uptempo «Not Funny» er riktig god, og her friskes det også opp litt ekstra når Alan Charles Hodge legger en gitarsolo.

Albumets første singel, «Don’t Do It!», sitter veldig bra i all sin synth-pop-prakt, og den påfølgende «(I Don’t Want Your) Photograph» er fengende med sitt snillere uttrykk. Platas tittelspor er også godt, så i det hele tatt leverte Creation med «The Real Thing» et tidstypisk album som er god lytting om du lengter tilbake til midten av åttitallet.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
En duo har slitt seg