Maltraktering av klassikere


Saxon «Inspirations»
Silver Lining

Saxon har plukka elleve låter fra seksti- og syttitallet når bandet nå er ute med et coveralbum, og dette kunne de spart seg for. I utgangspunktet glimrende låter kler rett og slett ikke Saxon-soundet, og i tillegg er produksjonen heller laber, der blant annet Biff Byfords stemme ofte ikke høres bra ut.

Det innledes med The Rolling Stones’ «Paint It Black», og her må britene se seg grundig slått av W.A.S.P. Videre får vi lite overbevisende versjoner av blant andre Led Zeppelins «Immigrant Song» – der Biff feiler helt – og The Beatles «Paperback Writer».

Crows «Evil Woman» ble i 1970 covra av Black Sabbath, og Saxon går helt klart for å gjenskape sistnevntes versjon. Dette gjøres ved å legge en Ozzy-effekt på vokalen, hvilket gjør det hele direkte latterlig. Også på Motörheads «Bomber» rotes vokalen til med effekter, og Saxon feiler i det hele tatt stort sett på alle punkter her.

Bandet kommer riktignok greit ut av Deep Purples «Speed King», og overraskende nok gjør de en ok versjon av Totos «Hold The Line». «Inspirations» er uansett ei skive det er best å styre langt utenom.

Jan Dahle

Reklame
Maltraktering av klassikere