Med superlag som backing


Kristin Berglund «Long Distance Love»
Norske Albumklassikere

Etter debuten med visealbumet «I Blåtimen» gikk Kristin Berglund i retning av det mer popa da hun i 1979 slapp «Long Distance Love». Med seg i studioet hadde hun nå også et superlag bestående av blant andre David Lindley, Jay Graydon, Totos rytmeseksjon – Jeff Porcaro og David Hungate – og ei rekke studiomusikere som hadde jobba med blant andre flere av Beatles-gutta, slik som Sneaky Pete, Dr. John, Ian Underwood og Jim Keltner.

Berglund dro i 1978 til California og spilte inn fire låter med Los Angeles’ studiomafia, under ledelse av produsent Eirik Wangberg. I 1979 ble prosjektet så fullført i Brussel og London med produsent Tom Patrick Salisbury, og innholdet på albumet er i all hovedsak coverlåter.

Det innledes vestkystaktig med «Steal Him Away», der saksofonen er fremtredende i ei pent produsert låt. Vi befinner oss helt klart innenfor voksenpopen, og det fungerer bra her, men blir litt mindre engasjerende og mer stillestående i David Pomeranz sin «It’s In Everyone Of Us», der tangentbruken etter hvert blir litt masete. Sistnevnte låt er opprinnelig fra 1975, og materialet på albumet er komposisjoner utgitt i perioden 1953 til 1978.

Når Los Angeles-gjengen drar i gang med «Money Honey» – Clyde McPhatter & The Drifters, men kanskje mest kjent med Elvis Presley – friskner det veldig til, og dette svinger det av der gitarene og pianoet konkurrerer om oppmerksomheten, samtidig som Berglund legger trøkk i stemmen. Dama synger da også riktig godt på plata.

Den eneste Berglund-originalen på skiva er «Hometownshaker», som er en riktig god ballade. Sammen med den påfølgende «If I Had A Way With Words» tilfører denne en ørliten country-twist til skiva. Det er uansett når det flørtes litt med datidens disco og funk i Allen Toussaints «Just A Kiss Away» albumet når sin topp, der låta etter hvert bygger seg opp mot det litt mer rocka.

Smokey Robinsons «You Really Got A Hold On Me» låter fint, men blir samtidig litt småkjedelig. Også tittelsporet – originalt av Little Feat – faller litt igjennom, men her hinter Berglund samtidig om at bluesen ligger hennes hjerte nært.

«It’s All Over Now» låter på sin side sent syttitall, og dette fungerer godt, der klassikeren får en helt annen karakter enn The Rolling Stones ga den 15 år tidligere, selv om gitarene får relativt god plass også i Berglunds versjon. «Long Distance Love» blir uansett et litt ujevnt album, men skiva er velprodusert, og på sitt beste riktig god.

CD-en kan bestilles direkte fra Norske Albumklassikere.

Jan Dahle

Reklame
Med superlag som backing