Velkommen til Zombie-land


Rob Zombie «The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy»
Nuclear Blast

Den tidligere White Zombie-vokalisten Rob Zombie har nådd frem til sitt sjuende soloalbum, og med seg har han det trofaste laget bestående av supergitarist John 5, bassist Piggy D. og trommis Ginger Fish. Mye er altså ved det vante, og hvor dette bærer musikalsk har man også klare forventninger om.

Underveis på «The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy» er det flere småsnutter som binder det hele sammen, og dermed er det ikke mer enn naturlig at en intro setter stemningen før «The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition)» er første låt ut. John 5 setter umiddelbart sitt stempel på det hele, og så kommer band og Rob inn. Det er da et relativt støyende og aggressivt uttrykk som åpenbarer seg, der gitarer og det elektroniske mikses.

Det fortsetter med ganske godt driv i «The Ballad Of Sleazy Rider», og man begynner å få følelsen av at Rob Zombie leverer på det relativt gode, men uten at han matcher sine beste låter. Lydbildet blir så noe lettere i «Shadow Of The Cemetery Man», og det er dominerende country-elementer når vi er fremme ved «18th Century Cannibals, Excitable Morlocks And A One-Way Ticket On The Ghost Train».

Det er altså god variasjon innenfor Rob Zombie-uttrykket, og den uptempo «The Eternal Struggles Of The Howling Man» er nesten rock’n roll, hvilket står i stor kontrast til den akustiske John 5-instrumentalen «The Much Talked Of Metamorphosis», som igjen leder over i et småheftig driv i «The Satanic Rites Of Blacula». «Boom-Boom-Boom» er på sin side av det seige slaget.

På instrumentalsiden handler det mye om John 5, men «Shake Your Ass – Smoke Your Grass» er så rytmebasert at den setter Ginger Fish i fokus. Gjennom hele skiva ligger selvfølgelig Zombies småvrengte vokal på toppen, og når de nesten maskinelle rytmene røsker tak i lytteren under «Get Loose» får du akkurat det du forventer.

Jan Dahle

Reklame
Velkommen til Zombie-land