Opptur med ny vokalist


Sunstorm «Afterlife»
Frontiers

Sunstorm er et prosjekt som i sin tid ble basert rundt Joe Lynn Turner og hans stemme, men etter fem album har den gamle Rainbow-vokalisten hoppa av. Med det er også siste rest fra det opprinnelige «bandet» ute av bildet, og nåtidens Sunstorm styres av Alessandro Del Vecchio, med dagens Rainbow-vokalist – og etter hvert allestedsnærværende – Ronnie Romero i front.

I tillegg til de to nevnte finner vi også enda et navn her som stadig dukker opp i Frontiers-prosjektene i form av gitarist Simone Mularoni. Selv uten Turner på laget har Del Vecchio valgt å legge seg i Rainbow-gata, der gitarene og tangentene drar tankene litt i den retningen i det uptempo tittelsporet som innleder «Afterlife». Det er selvfølgelig ingenting å utsette verken på det vokale plan, eller på instrumenteringa, der Mularoni nok en gang byr på god riffing og solotraktering.

Uttrykket modereres noe i «One Step Closer», og med det kommer vi nærmere et AOR-uttrykk. Melodimessig sitter dette også godt, før det løfter seg enda et knepp med den påfølgende «Swan Song», som har enda mer AOR over seg, samtidig som Rainbow-hintene dukker opp også her. Dette er da også betydelig sterkere låtmessig enn Sunstorms forrige utgivelse, «The Road To Hell».

«Stronger» er ei sterk låt, mens «I Found A Way» på mange måter blir en showcase for Mularoni. Kontrasten blir da stor til balladen «Lost Forever», der Del Vecchios piano er en vesentlig del av lydbildet. Del Vecchio er også mannen bak låtmaterialet, og det sitter altså godt her, der for eksempel «Here For You Tonight» kombinerer det melodiske med et midtempo uttrykk og et luftig tangentsoloparti.

«Darkest Night» er også et spor som gjør seg bra i øregangene, før kombinasjonen av gitarer og tangenter igjen hinter mot en av vokalistens mange jobber de siste åra. Alt i alt er «Afterlife» ei solid plate om du er ute etter melodiøs hardrock.

Jan Dahle

Reklame
Opptur med ny vokalist