Trofast ved sin lest


Issa «Queen Of Broken Hearts»
Frontiers

Issa, eller Isabell Øversveen om du vil, er ute med sitt sjette album, og mannskapet rundt henne er det samme som sist. Det vil si at vi finner blant andre gitarfenomen Simone Mularoni og tangentist, låtskriver og produsent Alessandro Del Vecchio på laget. Med det vet vi også at det handler om melodisk musikk.

Det oser AOR fra første tone når «Angels Calling» innleder «Queen Of Broken Hearts», der Del Vecchios tangenter er prominente i lydbildet. Det er altså ingen overraskelser å spore her, og dermed får også fansen akkurat det de ønsker seg, der Mularoni etter hvert legger en fin solo, mens hovedpersonen synger bra. Gitaristen slår seg for øvrig også løs utover på albumet, og blant annet er avslutningssporet «Die For A Life With You» et godt sted å sjekke ham ut.

Melodimessig sitter det også godt. Det blir uansett litt mer gitarbasert og rett i trynet med «The Way Out», men også her er tangentene fremtredende. Et seigere groove i «The Night It Rained Forever» gjør seg også godt, samtidig som det hele bygges veldig rundt et dynamisk arrangement. Platas tittelspor er derimot rimelig rett frem, og med et høyere tempo og godt driv.

I kontrast til det litt mer rocka materialet finner vi balladen «Blue», selv om det også her pøses på litt mer etter hvert, og med det blir dette en relativt typisk powerballade, som veksler fra neddempa pianobacking til det mer kraftfulle. Uansett om det rocker eller ligger mer i balladeland er låtmaterialet altså jevnt over godt, og utover på albumet kan man dermed blant annet glede seg over den fengende «Without Love».

Issa holder seg på alle måter innenfor genren melodiøs rock/AOR, men et spor som «Wait For Love» understreker på sin måte at det ikke er nødvendig med nytenking innenfor dette feltet. Slik musikk skal være fengende og lettfattelig, og det er i hovedsak «Queen Of Broken Hearts», selv om plata mangler det lille ekstra for virkelig å kunne stikke seg frem i den melodiske jungelen der ute.

Jan Dahle

Reklame
Trofast ved sin lest