Yes men


Arc Of Life «Arc Of Life»
Frontiers

Arc Of Life er et nytt prosjekt bestående i stor grad av «reservelaget» som har utgjort Yes de siste åra, hvilket vil si at vi i bandet finner blant andre Jon Davison, Billy Sherwood og Jay Schellen. Med det er vel også mye egentlig sagt om den musikalske retningen Arc Of Life går i, for dette handler selvfølgelig om det proga.

Det lukter Yes-inspirasjoner lang vei av musikken Arc Of Life byr på, og dette er opplagt allerede fra innledninga med «Life Has A Way», og utover på skiva er det tydelige Yes-trekk over blant annet vokalbruken. Temaskiftene er selvfølgelig også tilstedeværende, og gitarist Jimmy Haun får lagt inn en elektrisk solo mellom et ellers luftigere uttrykk.

Musikken er småkompleks, og ikke nødvendigvis av det slaget som umiddelbart setter seg. «Talking With Siri», med sitt intrikate rytmemønster og spennende arrangement er et eksempel på det, der den også drar tankene litt i retning av Rush. I det hele tatt er platas ti spor interessante, der det skjer mye, og albumet med det er variert.

«You Make It Real» er for eksempel betydelig mer lettfattelig enn tidligere nevnte spor, der det også er plass til en mer melodisk solosekvens fra Haun. Også «Just In Sight» setter seg for øvrig lett, mens «I Want To Know You Better» er Arc Of Life på sitt aller mest lettfattelige og fengende.

Mer rockeretning er det når gitarriffet danner deler av basisen i den gode «Until Further Notice», noe som igjen er med på å understreke prosjektets allsidighet. Gitaristen slipper som nevnt også til med soloer underveis på plata, men helhetlig er ikke Arc Of Life et band som lar det instrumentale og solobriljeringa ta overhånd.

Bassist Sherwood får satt sitt preg på albumets lengste komposisjon, «Locked Down», og her snakker vi om interessant lytting. Når «The End Game» så avslutter plata har du hatt ei nesten time lang musikalsk reise, som både utfordrer og fenger.

Jan Dahle

Reklame
Yes men