Fortsatt liv etter Emerson


3.2 «Third Impression»
Frontiers

3 var et prosjekt bestående av Keith Emerson, Carl Palmer og Robert Berry, og trioen slapp «The Power Of Three» i 1988. I 2015 begynte så Berry og Emerson å forberede en oppfølger, men Emersons død i 2016 satte en midlertidig stopp for det hele. Det frem til Berry jobba videre med duoens ideer, og i 2018 ga ut «The Rules Have Changed» under bandnavnet 3.2. Nå er 3.2 så ute med skive nummer to, «Third Impression», og da bys det på mer melodisk prog.

Platas to mest episke spor innleder og avslutter albumet, og det handler naturlig nok mye om multiinstrumentalist og vokalist Robert Berry i dag, men også Emersons bidrag er strødd ut over plata. Det spenner fra det nakne akustiske til det pompøse tangentbaserte i åpningssporet «Top Of The World», samtidig som det litt proga kombineres med det AOR-aktige på vokal- og melodisiden.

«What Side You’re On» klokker inn på under tre minutter, og er med det litt mer rett i trynet. Dette er 3.2 på sitt røffeste, mens «Black Of Night» er av det noe mer melodiske slaget. Hele veien er tangentene hovedinstrument, og med gode komposisjoner som «Missing Piece», den pianobaserte balladen «A Bond Of Union», og den småjazza «Emotional Trigger» sitter det bra.

Inne i pompøsiteten finner vi så gitaren under den ypperlige «The Devil Of Liverpool», og dette blir et høydepunkt på plata. Også den avsluttende «Never» gjør seg godt. Med det er «Third Impression» ei god plate, om ikke like sterk som forgjengeren.

Jan Dahle

Reklame
Fortsatt liv etter Emerson