Prog-musikal i konsertversjon


Neal Morse «Jesus Christ The Exorcist – Live At Morsefest 2018»
Frontiers

Det er 50 år siden Andrew Lloyd Webber skapte den ultimate Jesus-musikalen, men det har ikke hindra Neal Morse (Spock’s Beard, Transatlantic, Flying Colors) i å bevege seg inn på det samme historiefeltet. Resultatet ble «Jesus Christ The Exorcist», og nå foreligger verket også i liveversjon, på BD og DVD/CD.

Det spares ikke på noe når det gjelder den musikalske fremførelsen her, og med det er blåsere, strykere og fullt kor på plass bak rockebandet for å skape det småsvulstige uttrykket. 13 vokalister gjør så hver sine roller, og på sin måte blir dette dermed litt storslagent. Det er likevel ikke til å komme utenom at det hele hadde gjort seg betydelig bedre om det hadde vært lagt mer i en teaterproduksjon, i stedet for den rene konsertversjonen vi får her. Man sitter igjen med følelsen at dette kunne, og burde, vært så mye mer.

Når det er sagt må det poengteres at fremførelsen av den to timer lange prog-musikalen er godt gjennomført, der det er mye flott instrumentering, blant annet fra gitarist Paul Bielatowicz. Koret løfter på sin side melodibaserte låter som «Gather The People» og «Jerusalem», mens «Jesus’ Temptation» byr på heftige prog-elementer med dertil instrumenttraktering.

Innimellom avbryter Morse fremførelsen for å komme med litt bakgrunnshistorikk, men i all hovedsak handler dette selvfølgelig om fremførelsen av «Jesus Christ The Exorcist». Underveis bys det da på mye god prog, hvilket skulle være kjent for alle som har sjekka ut studioalbumet fra i fjor.

En dokumentar på en time er også å finne på disken, og her får vi historien bak tilblivelsen av «Jesus Christ The Exorcist». Det hele blir fortalt gjennom intervjuer med flere av de involverte, og dette mikses med klipp fra øvingene. Som dokumentar er dette helt greit, selv om produksjonen er enkel.

Jan Dahle

Reklame
Prog-musikal i konsertversjon