Jeff skotter mot drømmeland


Jeff Scott Soto «Wide Awake (In My Dreamland)»
Frontiers

Yngwie Malmsteen’s Rising Force, Talisman, Journey, Sons Of Apollo, Soul Sirkus, W.E.T., lista er lang over band og prosjekter der Jeff Scott Sotos stemmeprakt har vært i front av lydbildet. Innimellom alt dette har han også levert en god håndfull soloplater, og en fellesnevner for mye av det mannen driver med er et melodisk hardrock-uttrykk. Det gjelder naturligvis også for «Wide Awake (In My Dreamland)».

Hovedsamarbeidspartner på plata er Alessandro Del Vecchio som er involvert på alle fronter, fra låtskriving til instrumenttraktering og produksjon. Dermed vet man også mye om hvilken retning dette prosjektet vil ta, og da gjenstår spørsmålet om hvor gode låtene er.

Det åpner riktig godt, der både gitarene og melodibruken er fremtredende i «Someone To Love». Når det gjelder nettopp gitaren – genrens viktigste instrument – byr Fabrizio Sgattoni på solospill det spruter sånn passe av, samtidig som han riffer godt i «Mystified». At hovedpersonen synger aldeles ypperlig er på sin side ikke mer enn forventa.

Selv om skiva har et melodisk preg befinner vi oss ikke i et direkte pusete landskap, og det mye takket være en relativt hardtslående rytmeseksjon, og Sgattonis gitarer. Dermed snakker vi om ei god plate for de som liker sin hardrock fengende og rett i trynet, som blant annet i den hardtslående «Living In A Dream». Dette til tross er det selvfølgelig plass til ballader også, slik som «Without You» og den strålende «Between The Lines», med melodiske gitarlinjer.

«Lesson Of Love» ligger også innenfor det mer moderate, der lydbildet er mindre massivt enn på mye av plata ellers, og dermed puster låta noe mer. Samtidig briljerer Sgattoni på sologitaren. Hovedpoenget er uansett at «Wide Awake (In My Dreamland)» er fylt opp med gode låter som «Paper Wings» og den dynamiske «Love Will Find A Way», som byr på herlig, spretten riffing.

Med på kjøpet får du for øvrig ei liveskive som byr på åtte utvalgte spor fra Jeff Scott Sotos soloplater, før det hele avsluttes med Talismans fenomenale «I’ll Be Waiting» og «Stand Up» – med gjestevokalist Dino Jelusick – fra «Rock Star»-soundtracket. Dette er et godt opptak, og med det en fin bonus, men selve «Wide Awake (In My Dreamland)» er grunn nok til å gjøre et innkjøp.

Jan Dahle

Reklame
Jeff skotter mot drømmeland