Nok en konsertutgivelse


Yes «The Royal Affair Tour – Live From Las Vegas»
BMG

Da Yes besøkte Las Vegas sommeren 2019 kunne bandet by på noen coverlåter i tillegg til mer standard Yes-materiale, og nå kan fansen sjekke ut begivenheten på plate. Dermed får du 75 minutter med både det velkjente og det litt overraskende, på et riktig godt livealbum.

Richie Havens’ «No Opportunity Necessary, No Experience Needed» innleder showet, og her får vi blant annet oppleve gitarist Steve Howe og tangentist Geoff Downes utfolde seg. Simon & Garfunkels «America» kommer senere i konserten, og Yes-versjonen tar selvfølgelig et sjumilssteg bort fra den opprinnelige duoens vise, men det fungerer på sitt sære vis.

Det sitter uansett best på velkjente Yes-komposisjoner som «Tempus Fugit», «Going For The One» og «I’ve Seen All Good People», og dagens versjon av bandet fremfører materialet godt. Vokalist Jon Davison ligger uttrykksmessig også relativt tett opp til Jon Anderson, så får det så være at dagens Yes ikke har noen originalmedlemmer igjen i besetningen, men så lenge Howe er på plass er mye av det klassiske ved bandet likevel tilstede.

I «Siberian Khatru» gjør Billy Sherwood sitt beste for å erstatte bassist Chris Squire, og dette låter bra, der bandet er på sitt mest tekniske. Konsertavslutninga er så ultraklassisk Yes i form av «Roundabout» og «Starship Trooper», men før vi kommer så langt gjør gutta sin tolkning av John Lennons «Imagine».

Dette er interessant på flere nivåer, og spesielt fordi trommis Alan White med dette ser seg tilbake til 1971, da han spilte på originalversjonen av låta. Her får vi uansett en, til Yes å være, relativt streit versjon av klassikeren, og de helt store krumspringene uteblir, selv om Howe legger sitt gitarkrydder.

Jan Dahle

Reklame
Nok en konsertutgivelse