Metal, made in Norway


Ghost Avenue «Even Angels Fail»
Ghost Avenue

Follo-bandet Ghost Avenue er ute med sin fjerde fullengder, og med det byr kvintetten på mer metal innenfor de klassiske rammene.

«Even Angels Fail» innledes med «Best Of The Best», der riffinga kan dra tankene mot Savatage, samtidig som det er godt med melodiske elementer. Lydbildet er tett og massivt, og det et godt groove i «Breakdown», der gutta også byr på temposkifter, interessant rytmebruk, og melodiøse gitarer.

Man aner Iron Maiden-inspirasjoner på gitarsiden i «Wasted Generation» og «Take Cover», og det er liten tvil om at Ghost Avenue har latt seg inspirere av de virkelig klassiske heavy metal-bandene. Resultatet er ikke nyskapende, men godt innenfor genrens uttrykk.

«Still Craving» byr på et fint driv, og gode vers, før refrenget slipper til korgutta i bandet. Med riktig melodiske elementer i gitarsoloen blir dette et høydepunkt på plata. I «Northman» gis det plass til et neddempa gitarparti som fungerer bra, og det er da heller ingen tvil om at gitarene er Ghost Avenues sterkeste kort.

«A Violent Disturbance Of The Peace» fremviser bandets tyngre side, samtidig som det er temposkifter og variasjon underveis. Avslutningsvis kommer albumets lengste spor, «Even Angels Fail», og her innledes det rolig og akustisk, før bandet kommer inn for fullt. Dette er nok et bra spor, som er med på å gjøre skiva til god lytting for alle som er ute etter tradisjonell, ekte og ærlig metal.

«Even Angels Fail», og tidligere utgivelser, kan kjøpes fra bandets nettside.

Jan Dahle

Reklame
Metal, made in Norway